Clicky


Duitse trailerbouwer Doll AG vraagt 'insolvenz'aan

Duitse trailerbouwer Doll AG vraagt 'insolvenz'aan
17-04-2014 19:17 | Faillissementen | auteur De Redactie

OPPENAU(D) - De Duitse trailerbouwer Doll AG verkeert in zwaar weer. De trailerbouwer uit het Duitse Oppenau heeft donderdag 17 april 'insolvenz' aangevraagd. Het bedrijf heeft nu een periode om op zoek te gaan naar een investeerder.

Ook dochterbedrijf Doll Saksen is getroffen door de financiele problemen. Als reden voor de financiële problemen wordt, door het bedrijf, de stopzetting van langlopende leningen gegeven.

In Duitsland werkt het insolventiesysteem iets anders dan in Nederland. Een bedrijf vraagt in Duitsland 'insolvenz' aan. Zo ook Doll AG. Wanneer je dit letterlijk zou vertalen zou dit 'faillissement' betekenen echter is dat niet zo. Insolvenz is een periode waarin een bedrijf de gelegenheid krijgt om het in zwaar weer verkerende bedrijf te reorganiseren. Te vergelijken met 'surceance van betaling' of 'uitstel van betaling' in Nederlands faillissementsrecht.

Doll gebruikt het insolvenz nu om een belegger te vinden die in het noodlijdende bedrijf wil investeren. Volgens het bedrijf liepen er al gesprekken en kunnen deze nu in de insolventieperiode afgerond worden.

In 2012 werkten er nog ongeveer 360 werknemers. In 2012 had het bedrijf een omzet van ongeveer 61 miljoen euro en een nettowinst van circa 1 miljoen euro. In 2011 zou het bedrijf nog rode cijfers hebben geschreven. Meer actuele cijfers zijn op dit moment niet beschikbaar.