Clicky


Kruidenier Foodservices failliet: 600 ontslagen - UPDATE!

Kruidenier Foodservices failliet: 600 ontslagen - UPDATE!
12-03-2014 16:41 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

ROTTERDAM - Kruidenier Foodservices met de hoofdvestiging in Rotterdam is woensdag 12 maart failliet verklaard. Dat heeft een medewerker van de Rotterdamse rechtbank aan de nieuwsredactie van Transport Online bevestigd.

Het bedrijf verkeerde in zwaar weer en kreeg onlangs uitstel van betaling. Maar dat heeft de onderneming niet meer kunnen redden.

Het is duidelijk dat de nu aangestelde curator mr. Boender de vervelende taak heeft om zo'n 600 medewerkers te ontslaan. Zelf was hij woensdagmiddag niet in de gelegenheid om tekst en uitleg te geven.

Ziijn collega Suzanne ten Berge meldt donderdagochtend: "De curator zit diep in doorstartgesprekken. Daar is hij heel druk mee bezig."

Bij het hoofdkantoor aan de Sluisjesdijk is de afgelopen periode alles op alles gezet om het bedrijf op de rails te houden. Maar al snel werd duidelijk dat Sligro werk zou overnemen. En dat door schulden verschillende diensten niet meer uitgevoerd werden.

De onderneming heeft verspreid door het land 10 vestigingen. De afgelopen week waren de werknemers vooral bezig met het uitleveren van de bestaande voorraad. Nieuwe producten kwamen er nog amper bij.

Zware klap

Het failissement is een zware klap voor de medewekers, waaronder veel vrachtwagenchauffeurs. Maar ook de directie heeft het niet gemakkelijk. Het is immers een bekend familiebedrijf dat omvalt.

In 1928 is het bedrijf gestart met het leveren van vooral pap aan schippersgezinnen. Later ontstond de onderneming die tot vandaag actief was met levensmiddelen. Dat groeide en groeide en een goede naam had in de branche.

Enorm triest

“Dit is enorm triest voor de medewerkers”, reageert bestuurder Frans de Beer van FNV Bondgenoten.

“De hoop was en is een doorstart. Misschien dat de curator delen van het bedrijf kan door laten starten. Ik hoop dat dan zoveel mogelijk van de medewerkers mogen solliciteren en er werk krijgen”, laat de vakbondsman weten.

“Ik vind dat de uitstel van betaling erg kort heeft geduurd. Ik weet dat Kruidenier Foodservices al eerder zocht naar een overnamekandidaat. Omdat die wellicht nu ook onvindbaar was heeft deze periode mogelijk kort geduurd.”

“Ik heb geprobeerd contact te krijgen met de curator. Maar helaas nog niets van hem gehoord”, klinkt het.

"Vorig jaar was er al een reorganisatie.55 medewerkers moesten weg en kregen een vaststellingsovereenkomst. Die is nu niets meer waard. Ook zij moeten een WW-uitkering gaan aanvragen", verzucht De Beer.