Clicky

donderdag 25 april 2024 - 01:19 uur
Home Blog

Voorstelling Youp van ‘t Hek ‘helemaal goed gegaan’

AMSTERDAM -De voorstelling van Youp van ‘t Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond “helemaal goed gegaan”. Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

Volgens De Telegraaf bedankte Van ‘t Hek zijn publiek na afloop van de voorstelling. “Jullie hebben me er enorm doorheen getrokken. Met dank aan het geweldige applaus aan het begin”, zei de 70-jarige cabaretier, die woensdag ook grappen maakte over het incident. “Daar komt nog iemand aan met een lantaarn, u dacht zeker: het gaat niet door”, zei hij volgens de krant over late binnenkomers.

Van ‘t Hek is bezig met zijn afscheidstournee en staat de komende weken ook nog in Carré. Zijn laatste voorstelling staat gepland op 25 mei. De show van dinsdagavond wordt op een later moment ingehaald.

Man steekt zichzelf in de brand bij huisartsenpraktijk en overlijdt

Ambulance

SAS VAN GENT – In de Oranjestraat heeft een man zichzelf woensdagmorgen in brand gestoken. Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is overleden, meldt de politie.

De hulpdiensten kregen rond 10.30 uur een melding dat een man zichzelf met een brandbare vloeistof had overgoten en daarna had aangestoken. Dit gebeurde bij de lokale huisartsenpraktijk.

De huisarts bluste de brand waarna de inwoner uit Sas van Gent met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht. Hij overleed in de loop van de dag.

Diverse mensen waren getuigen van het incident. Voor hen is nazorg geregeld via slachtofferhulp.

De politie stelt verder geen onderzoek in naar dit voorval.

EU verbiedt ongezonde aroma’s voor rookworst en barbecuesaus

rookworst

RUSSEL – De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen.

Van acht aroma’s die voedingsmiddelenfabrikanten nu nog gebruiken in gerookte vis, vlees, chips, kaas en andere producten bevatten er zes stoffen die het DNA beschadigen. Ze ontstaan als aromaproducenten rook maken om die vervolgens als condens te laten neerslaan en als smaakmaker te verkopen. De zogeheten mutagene stoffen kunnen kanker of andere ernstige ziekten veroorzaken, waarschuwt de Europese toezichthouder EFSA. Van twee aroma’s kan EFSA niet uitsluiten dat ze zulke bestanddelen hebben.

Experts van de EU-landen hebben daarom woensdag ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie om de aroma’s niet langer toe te laten op de Europese markt. De vergunning, die 1 juli afloopt, wordt niet verlengd. Wel komt er een overgangsperiode van vijf jaar voor fabrikanten van gerookt vlees, vis, kaas en andere voedingswaren die voorheen op traditionele wijze gerookt werden. Voor andere producten als chips, soepen en sauzen is er twee jaar respijt.

Levensmiddelenfabrikanten zoals Unox en Zwanenberg Food Group hadden voorafgaand aan het besluit van woensdag al aangegeven dat ze bij een verbod naar alternatieven willen zoeken voor de schadelijke rookaroma’s. Terug naar het bewerkelijke, ongezonde en milieuonvriendelijke traditionele roken is doorgaans geen optie.

Een woordvoerder van worst- en hammenmaker Zwanenberg, met merken als Kips, Zwan en Lupack, zegt dat het besluit in Brussel uitpakt zoals verwacht, dus met een overgangsperiode. Dat betekent volgens hem dat er nog voldoende tijd is om alternatieven te vinden.

Bij de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) leven wel zorgen om de ontstane situatie. Volgens de brancheorganisatie zou het het beste zijn als de aromaproducenten een manier bedenken hoe ze aroma’s kunnen maken zonder de stoffen waarop door de Europese toezichthouder is gewezen. Maar of dat gaat lukken staat nog helemaal niet vast, stelt VNV-secretaris Richard van der Kruijk.

In de rookworsten van HEMA zitten geen aroma’s. De worsten worden volgens HEMA indirect gerookt met houtrook, waarbij het smeulende hout zich buiten de rookkamer bevindt.

Minister bezorgd: meer jonge mensen met burn-out arbeidsongeschikt

DEN HAAG – Meer mensen kunnen door mentale klachten niet meer werken en doen daarom een beroep op een arbeidsongeschiktheidsuitkering, zegt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Het gaat vooral om “jongere mensen met burn-outs”. De bewindsvrouw maakt zich daar zorgen over.

Het UWV ziet ook het totale aantal arbeidsongeschikten toenemen. In 2023 ontving de uitkeringsinstantie 15 procent meer aanvragen dan in het jaar ervoor. Dat is deels te verklaren, aldus Van Gennip: meer mensen werken, en door de hogere AOW-leeftijd werken ze langer door. Een deel van de toename is een gevolg van de coronacrisis. Maar er zijn ook veel jonge mensen die een WIA-uitkering aanvragen omdat ze overspannen zijn. Dat betekent dat deze mensen door hun burn-out lang niet kunnen werken: pas na twee jaar ziekte kunnen mensen een WIA aanvragen.

“Als u mij nu vraagt: waar zit uw zorg, dan zit ie daar”, zegt de demissionaire bewindsvrouw over deze groep. Ze vreest dat Nederland een “burn-out-samenleving” wordt “als we niet oppassen”. Ze laat nader onderzoek doen naar de mensen die door mentale klachten arbeidsongeschikt raken.

Een groot aandeel van de mensen onder de 40 die in 2023 een WIA-uitkering aanvroegen, heeft een psychische aandoening. Het UWV ziet ook veel arbeidsongeschikten in sectoren die een hoge werkdruk kennen.

Vrachtwagenchauffeur met haast rijdt zich vast in berm [+foto]

APPINGEDAM – Na een verkeersongeval bij Appingedam is de N33 tijdelijk afgesloten tussen Industriegebied Fivelpoort en Siddeburen.

Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken. Een vrachtwagenchauffeur die geen zin had om te wachten probeerde via de berm langs het ongeval te komen. Dit resulteerde er echter in dat hij vast kwam te zitten in de drassige berm.

Een bergingsbedrijf zal de vrachtwagen weer lostrekken.

De inzittenden van beide auto’s raakten niet gewond. De auto’s zijn beiden afgesleept door een berger.

Geen of minder treinen rond Leeuwarden in juni en juli

LEEUWARDEN – Spoorbeheerder ProRail werkt tussen 1 juni en 9 juli samen met aannemer Strukton Rail aan het spoor bij station Leeuwarden. Gedurende deze periode rijden er minder en soms geen treinen rond de Friese hoofdstad. Vervoerders Arriva en NS zetten bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Van 17 juni tot en met 9 juli rijden er geen intercity’s van en naar Leeuwarden. Ook een aantal stoptreinen van Arriva kan dan niet rijden. Er worden bussen ingezet tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Stavoren en Akkrum. Dat geldt ook voor het eerste weekend van juni. Van 17 juni tot en met 20 juni en op 9 juli rijden er bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Van 3 juni tot en met 16 juni rijden de treinen gewoon volgens dienstregeling.

De werkzaamheden rond het station vinden zowel ‘s nachts als overdag plaats. Er worden sporen en wissels vernieuwd en gesaneerd, de bovenleiding wordt uitgebreid en er worden service- en opstelsporen gebouwd. Ook worden de drainage en watervoorziening verbeterd. “Het spoor wordt zo robuuster, wat minder onderhoud en minder kans op storingen oplevert”, aldus ProRail.

Bron: leger Israël klaar voor operatie in Rafah

Gaza

JERUZALEM – De Israëlische strijdkrachten hebben alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor een inval in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat zegt een hoge defensiefunctionaris tegen persbureau Reuters.

De inval kan volgens de bron beginnen zodra de Israëlische regering daar toestemming voor geeft.

Israël ziet Rafah als het laatste bolwerk van de Hamasbeweging in de Gazastrook. Een grote militaire inval ligt internationaal zeer gevoelig, omdat zich veel Palestijnse vluchtelingen in de stad bevinden.

De VS, de belangrijkste bondgenoot van Israël, hebben de zorgen uitgesproken over de humanitaire gevolgen van een grootschalige inval.

Meerdere gewonden door incident op school in Wales

AMMANFORD – Scholieren hebben een middelbare school in Wales verlaten na een incident met meerdere gewonden. De krant The Telegraph bericht dat kennelijk een docente is neergestoken door een scholiere.

De krant schrijft dat de gewonde docente met een helikopter is overgebracht naar Cardiff. Ook een scholier zou gewond zijn geraakt, vermoedelijk een klasgenoot van de vermeende dader.

Het is onduidelijk wie het derde slachtoffer is. Het gaat volgens omstanders mogelijk om een medewerker van de school die probeerde in te grijpen, schrijft The Telegraph.

De autoriteiten hebben nog niet bekendgemaakt wat precies heeft plaatsgevonden. Wel meldt de school dat de situatie onder controle is. De politie spreekt over drie gewonden. Er zou ook een aanhouding zijn verricht.

Er wordt omstreeks 18.30 uur Nederlandse tijd een verklaring van de politie verwacht over de gebeurtenissen bij de school in Ammanford. Die ging na het incident in lockdown. Er verzamelden zich groepen ouders die hun kinderen wilden ophalen.

Aanrijding op N206 door plotseling remmende auto [+foto]

OEGSTGEEST – Op de N206 bij Oegstgeest heeft woensdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee auto’s en een vrachtwagen zijn betrokken.

Hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse.

Een auto wilde op het laatste moment voor een oranje/rood verkeerslicht remmen. Een achterop komende auto kon niet meer tijdig remmen en botste op de voorligger.

Ook een vrachtwagen kon niet meer tijdig remmen en moest snel uitwijken met flinke schade tot gevolg.

Er raakte uiteindelijk niemand gewond.

Vaccins hebben 154 miljoen levens gered, zeggen UNICEF en WHO

Vaccinatie

GENÈVE – In de afgelopen vijftig jaar zijn 154 miljoen mensen dankzij vaccinatie in leven gebleven, hebben kinderrechtenorganisatie UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties uitgerekend. Ze schrijven erover in het wetenschapsblad The Lancet. De organisaties maken zich daarom zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland en andere landen.

Volgens de organisaties heeft het vaccin tegen mazelen het meest bijgedragen aan het verminderen van de sterfte. Door die inentingen zouden bijna 94 miljoen sterfgevallen zijn voorkomen. De tetanusprik hield bijna 28 miljoen mensen in leven. Ruim 13 miljoen mensen zijn door vaccinatie niet overleden aan kinkhoest.

Vrijwel alle mensen die in leven bleven, waren toen jonger dan 5 jaar. Door het terugbrengen van de kindersterfte zijn volgens het onderzoek 9 miljard levensjaren gered. Ook ontkwamen mensen door de prikken aan gezondheidsschade waar ze anders de rest van hun leven last van zouden hebben gehouden, zoals bij polio. Dit heeft volgens de studie 10,2 miljard gezonde levensjaren opgeleverd.

Reactie

Toch zijn de ziektes niet verdwenen. Volgens de onderzoekers zijn sinds het begin van deze eeuw 130 miljoen kinderen overleden aan ziektes die met vaccins hadden kunnen worden voorkomen.

In een reactie waarschuwt directeur Suzanne Laszlo van UNICEF Nederland. “Economische crises, milieubedreigingen en een toenemend wantrouwen in de wetenschap dreigen de geboekte vooruitgang te ondermijnen en zetten miljoenen levens op het spel. We moeten structureel blijven investeren in het tegengaan van desinformatie en de juiste voorlichting om het vertrouwen in vaccinaties vast te houden.”

Vliegtuigbouwer Boeing diep in het rood door productieproblemen

Boeing

ARLINGTON – De geplaagde vliegtuigbouwer Boeing verloor afgelopen kwartaal honderden miljoenen dollars, mede door productieproblemen en veiligheidsonderzoeken van autoriteiten. Ook werden minder toestellen afgeleverd aan klanten.

Het nettoverlies in het eerste kwartaal bedroeg 355 miljoen dollar (333 miljoen euro), vergeleken met een verlies van 425 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens het Amerikaanse concern ging er ruim 3,9 miljard dollar meer het bedrijf uit dan dat er binnenkwam. Dit is wel minder dan waar Boeing vorige maand voor waarschuwde.

De omzet daalde in de eerste drie maanden van het jaar met 8 procent tot 16,6 miljard dollar. Dat kwam mede doordat het productieproces werd afgeremd om verbeteringen te kunnen doorvoeren.

Boeing ligt sinds januari onder vuur nadat een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 tijdens een vlucht was losgekomen. Begin maart viel kort na vertrek vanaf San Francisco een wiel van het landingsgestel van een Boeing 777 van United.

Het hoofd van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA zei onlangs dat het bedrijf de laatste tijd de prioriteit te veel bij de productie had gelegd en te weinig bij de veiligheid.

Boeing-topman Dave Calhoun, die tegen het einde van het jaar aftreedt, zei tegen personeel dat “al het mogelijke wordt gedaan” om orde op zaken te stellen. Hij moedigde medewerkers aan om fouten in de bedrijfsprocessen op te sporen. “Op korte termijn bevinden we ons in een moeilijke periode. Minder leveringen zijn vervelend voor onze klanten en voor onze financiën. Maar veiligheid en kwaliteit moeten en zullen boven alles staan”, stelde de hoogste baas van het concern.

Ryanair-topman wil ‘graag’ asielzoekers naar Rwanda deporteren

LONDEN – Ryanair-topman Michael O’Leary wil “graag” de vluchten uitvoeren waarmee asielzoekers in Engeland worden gedeporteerd naar Rwanda, als hij daarvoor beschikbare vliegtuigen heeft.

“Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten dan zouden we graag een offerte uitbrengen”, zei O’Leary tijdens een interview in Londen.

De Britse regering heeft Ryanair niet benaderd om de vluchten uit te voeren, zei O’Leary, die bekendstaat om zijn controversiële uitspraken.

De Ryanair- topman wees de waarschuwing van de Verenigde Naties van de hand dat luchtvaartmaatschappijen die de uitzettingen faciliteren medeplichtig kunnen zijn aan het schenden van internationale wetgeving.

Rusland: grotere buffer nodig als Oekraïne nieuwe raketten krijgt

Dmitri Peskov

MOSKOU – Als Oekraïne van de Verenigde Staten raketten krijgt met een groter bereik, zal Rusland de “bufferzone” in Oekraïne uitbreiden, zegt de regering in Moskou.

Rusland heeft eerder gezegd dat zo’n buffer moet voorkomen dat vanaf Oekraïens grondgebied Russische doelen getroffen kunnen worden.

Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov reageerde met zijn uitspraken over de bufferzone op het nieuws dat de Amerikaanse senaat heeft ingestemd met een nieuw steunpakket ter waarde van een miljard dollar (ruim 900 miljoen euro). Mogelijk kan Oekraïne dan ook beschikken over zogenoemde ATACM-raketten met een groter bereik.

President Volodymyr Zelensky heeft gezegd dat hij hoopt dat Washington raketten gaat leveren met een bereik van zo’n 300 kilometer. Oekraïne beschikt voor zover bekend nu alleen nog over een variant die maar 165 kilometer kan afleggen. Zelensky noemde het “cruciaal” dat zijn land die wapens krijgt.

Peskov zei dat Rusland al langer vindt dat wapens met een groter bereik ook een grotere bufferzone vereisen. In dat beleid is niets veranderd, aldus de woordvoerder.

FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker Nuctech vanwege staatssteun China

ROTTERDAM/BRUSSEL – Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

De Europese Commissie meldt dat zij “onaangekondigde inspecties heeft verricht bij een fabrikant van veiligheidsapparatuur”, maar wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat. Het onderzoek naar “ontwrichtende buitenlandse staatssteun” is nog in een voorbereidende fase. Als er grond blijkt te zijn voor nader onderzoek, maakt de commissie de naam van het bedrijf bekend.

Nuctech wil desgevraagd geen commentaar geven. “Als er een onderzoek gaande is, zal het bedrijf daaraan meewerken”, aldus een woordvoerder.

Solide bewijs

De Chinese Kamer van Koophandel bevestigt invallen bij “een Chinees bedrijf in Polen en Nederland”. Nuctech heeft vestigingen in die twee landen, in België en het Verenigd Koninkrijk. De commissie maakt slechts melding van invallen bij vestigingen in meerdere EU-lidstaten.

De inspecteurs hebben mobiele telefoons van werknemers en ICT-apparatuur meegenomen, documenten doorgepluisd en toegang geëist tot gegevens, klaagt de Chinese Kamer van Koophandel. “Zonder aankondiging en zonder solide bewijs.” De belangenbehartiger en zijn leden zijn “diep geschokt en ontevreden” over de doorzoekingen.

Vergeefse pogingen

De EU wil haar nieuwe regels voor buitenlandse staatssteun kennelijk als wapen gebruiken om legaal opererende Chinese bedrijven weg te jagen, stelt de Kamer van Koophandel. De unie zou buitenlandse bedrijven juist de bescherming moeten bieden waar ze recht op hebben.

Het is voor het eerst dat de EU invallen doet met een beroep op haar regels tegen buitenlandse staatssteun. Brussel wil, na jarenlange vergeefse pogingen om de concurrentiestrijd tussen Chinese en Europese bedrijven eerlijker te maken, meer van zich afbijten.

MAN stuurt eerste autonome truck de snelweg op

LEUSDEN – MAN is de eerste fabrikant van bedrijfsvoertuigen die een autonome truck de Duitse snelweg op heeft gestuurd. Aan boord van de testtruck, die ongeveer tien kilometer aflegde op de autobahn A9 tussen de knooppunten Allershausen en Fürholzen, bevonden zich de Duitse minister van Verkeer Dr. Volker Wissing en MAN’s CEO Alexander Vlaskamp.

MAN zet zich al enige tijd intensief in voor de ontwikkeling van autonome trucks voor gebruik in logistieke hubs en voor hub-to-hub-verkeer op snelwegen. Recent ontving MAN als eerste fabrikant van bedrijfsvoertuigen een testvergunning voor autonoom rijden op Level 4, op basis van de wet op autonoom rijden op Duitse snelwegen. Dit houdt in dat de truck praktisch zelfstandig rijdt. De bestuurder hoeft alleen in moeilijke situaties of bij extreme weersomstandigheden het stuur over te nemen.

Kostenreductie en verlichten chauffeurstekort

De vrachtvolumes en met name het vervoer tussen logistieke hubs – zoals de magazijnen van grote online warenhuizen – groeien gestaag. Autonome trucks zijn bijzonder geschikt voor dit zogeheten hub-to-hub transport. Deze trucks zijn altijd onderweg, uiterst efficiënt qua verbruik en veilig om mee te rijden. Er zijn geen rijtijdonderbrekingen, zodat de voertuigen perfect kunnen worden geïntegreerd in strak gesynchroniseerde logistieke processen. Op de lange termijn kan het efficiënte gebruik van autonome trucks de totale bedrijfskosten met tien tot vijftien procent verlagen. De nieuwe technologie kan ook het chauffeurstekort verlichten. Alleen al in Duitsland is er een tekort aan zo’n 100.000 vrachtwagenchauffeurs.

“De eerste Level 4-testrit met een autonome truck op een Duitse snelweg bewijst dat Duitsland een leidende positie in Europa heeft ingenomen met de wet op autonoom rijden. Ons doel is om de nummer één markt voor geautomatiseerd en verbonden rijden te worden. Vandaag is een mijlpaal voor de logistieksector in Duitsland. Het alsmaar toenemende transportvolume is, in combinatie met het steeds nijpender wordende tekort aan chauffeurs, een uitdaging voor de gehele maatschappij. Autonome trucks kunnen deze situatie helpen verlichten. Bovendien biedt de intelligente netwerkkoppeling van het goederenvervoer de mogelijkheid om de overslag van de weg naar het spoor efficiënter te laten verlopen en zo het transport milieuvriendelijker te maken”, aldus Dr. Volker Wissing, de Duitse minister van Digitale Zaken en Vervoer.

Serieproductie autonome trucks eind dit decennium

“Vandaag zetten we weer een grote stap in de richting van autonoom rijdende bedrijfsvoertuigen, de tweede grote ontwikkeling richting de toekomst naast de overstap naar CO2-vrije aandrijflijnen. Dit jaar beginnen we met tests met prototypes op de snelweg. Verdere hub-to-hub projecten volgen vanaf 2025, maar dan in concrete klantentoepassingen. Zo zetten we de volgende ontwikkelingsstap naar de serieproductie van autonome vrachtwagens tegen het einde van het decennium. De wet op autonoom rijden geeft onze industrie de nodige planningszekerheid. Om autonoom rijden te realiseren, moeten we echter ook nauw samenwerken met infrastructuurbeheerders als Autobahn GmbH. Alleen samen kunnen we autonoom rijden gaan realiseren in de praktijk”, stelt Alexander Vlaskamp, voorzitter van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus SE.

Voor de testrit met de eerste autonome truck deed Autobahn GmbH onderzoek naar het concept van MAN als onderdeel van de aanvraag voor een testlicentie voordat de Bundesanstalt für Automobilwesen begin april officieel toestemming verleende aan MAN. In de toekomst wordt Autobahn GmbH ook verantwoordelijk voor de goedkeuring van rijgebieden op Duitse snelwegen waar autonome voertuigen mogen rijden. De exploitant van de voertuigen geeft aan op welke routes zijn voertuigen met autonome rijfuncties moeten gaan rijden en Autobahn GmbH controleert vervolgens of deze routes geschikt zijn voor de inzet van deze voertuigen met autonome rijfuncties.

MAN: jarenlange ontwikkelingsexpertise in autonoom rijden

MAN speelt al jarenlang een voortrekkersrol op het gebied van autonoom rijden met verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Van 2017 tot 2019 heeft MAN elektronisch verbonden trucks ontwikkeld en getest in een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsproject met DB Schenker. Deze bijzonder veilige en zuinige colonnes werden meer dan zes maanden lang ingezet in het reguliere goederentransport op de Duitse A9 tussen Neufahrn en Neurenberg.

Van 2019 tot 2023 richtte het ANITA-project met partners Deutsche Bahn, Fresenius University of Applied Sciences en Götting KG zich op de volledige digitale integratie van een autonome truck in het logistieke proces van containeroverslag van de weg naar het spoor. En sinds 2022 werkt MAN samen met Autobahn GmbH en andere partners uit de industrie, wetenschap en technische testen in het ATLAS-L4-project aan de ontwikkeling van een autonome truck voor gebruik in snelwegtransport tussen logistieke knooppunten.

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur met haast rijdt zich vast in berm [+foto]

APPINGEDAM - Na een verkeersongeval bij Appingedam is de N33 tijdelijk afgesloten tussen Industriegebied Fivelpoort en Siddeburen. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken. Een...