Clicky


Stena Line zet camera's in tegen asklimmers

Stena Line zet camera's in tegen asklimmers
06-11-2017 10:24 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

HOEK VAN HOLLAND - Stena Line zet sinds kort ook camera's in die vanaf de grond beelden maken om asklimmers te voorkomen. Illegale vluchtelingen proberen van alles om naar Groot-Brittannië te komen. Sinds het hekwerk in Hoek van Holland deze zomer is vernieuwd, de omheining is afgezet met schrikdraad en er een betonlaag van een meter is gestort onder het hekwerk proberen de vluchtelingen nu onder vrachtwagens te klimmen en op de as mee te liften.

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Stena-Manager Marcel van der Vlugt: "Het is levensgevaarlijk. Die vrachtwagens rijden met een aardige snelheid de boot op. Wat als je van de as valt? Dan lig je onder de volgende vrachtwagen.''

Om de toename van deze asklimmers te stoppen, experimenteert Stena Line nu met een camerasysteem dat vrachtwagens van onderaf filmt. Beveiligers kijken continu mee. Bij onraad bellen zij de marechaussee. De camera's zitten verwerkt in het wegdek bij één van de drie vrachtwagenstroken. De voertuigen worden willekeurig over deze stroken verdeeld.