Clicky


Max Verstappen tot en met 2020 bij Red Bull

Max Verstappen tot en met 2020 bij Red Bull
20-10-2017 16:45 | Sport | auteur ANP

AUSTIN - Max Verstappen rijdt ook de komende drie jaar voor Red Bull in de Formule 1. De Limburger heeft zijn contract verlengd tot en met 2020. De Oostenrijkse renstal maakte de contractverlenging bekend in Austin, waar vrijdag de vrije trainingen voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten worden verreden.

De Nederlander won bij zijn debuut voor Red Bull in 2016 de Grote Prijs van Spanje. Hij was met achttien jaar de jongste winnaar ooit van een Formule 1-race. Dit jaar voegde hij er in Maleisië zijn tweede zege in een grand prix aan toe.

Die overwinning volgde op een lange reeks van tegenslagen en uitvalbeurten, die de Limburger openlijk deed twijfelen over zijn toekomst bij Red Bull. Met name de onbetrouwbaarheid van de Renault-motor in zijn bolide kreeg zijn afkeuring.

De zege in Maleisië en daaropvolgende tweede plaats in Japan hebben Verstappen het inzicht verschaft dat het toch nog wel eens goed kan komen met de krachtbron van de Franse autofabrikant. Hij liet donderdag in Austin al doorschemeren dat een vertrek naar een van de topteams Mercedes of Ferrari niet voor de hand lag. De ambitieuze Verstappen wil het kopmanschap niet delen met Lewis Hamilton of Sebastian Vettel.

In het persbericht is Verstappen helder. "Red Bull heeft altijd vertrouwen en geloof in mij getoond en ook altijd mijn ambities gesteund. Ik krijg ook altijd 100 procent support van de jongens en meiden in de fabriek, wat er ook gebeurt op het circuit. Ik zie uit naar verdere samenwerking en meer successen in de komende jaren.''

Teambaas Christian Horner refereerde nog eens aan het sensationele debuut van Verstappen in 2016, destijds op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. "Dat was fenomenaal en Max is nadien blijven gaan voor nieuwe zeges. Het was dan ook geweldig om in Maleisië te zien hoe hij met die prachtige tweede overwinning frustraties over alle tegenslagen achter zich liet. Hij is een echte racer en zijn talent is onbetwist. We bouwen een team om hem heen en willen met Max gaan jagen op de wereldtitel.''

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions