Clicky


Polak-gebouw mogelijk over 2 weken weer open

Polak-gebouw mogelijk over 2 weken weer open
20-10-2017 13:26 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft ernaar het Polak-gebouw, dat donderdag werd gesloten, over twee weken weer te openen. Een woordvoerder van de universiteit geeft aan dat het echter ook nog langer kan duren.

Het gebouw werd donderdagavond ontruimd en gesloten omdat een mogelijk onveilige vloerconstructie is gebruikt. Een onafhankelijk bureau moet onderzoeken welke maatregelen nodig zijn en of voldoende maatregelen kunnen worden genomen om de veiligheid, in ieder geval tijdelijk, te kunnen garanderen. "Hopelijk lukt dat binnen twee weken, maar het valt niet uit te sluiten dat dit veel langer gaat duren'', aldus de woordvoerder.

In het universiteitsgebouw is eenzelfde soort vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die in mei gedeeltelijk was ingestort, werd ook op andere locaties in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek donderdag dat de veiligheid van de vloerconstructie in het Polak-gebouw niet gegarandeerd kan worden.

Rotterdam telt nog acht gebouwen waar een dergelijke constructie is toegepast. De eigenaren van deze veelal grote gebouwen moeten maandag terugkoppeling geven aan de gemeente over de precieze aard van de constructie. Pas maandag maakt de gemeente bekend welke panden dat zijn. Ook wordt dan duidelijk of deze panden tijdelijk gesloten moeten worden.

De maatregelen van Rotterdam komen nadat ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) gemeenten had gevraagd om te inventariseren of er op hun grondgebied gebouwen staan met dezelfde constructies als de ingestorte parkeergarage.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions