Clicky


Ombudsman en Vakantieman Frits Bom overleden

Ombudsman en Vakantieman Frits Bom overleden
19-10-2017 16:10 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - Voormalig tv-presentator Frits Bom is donderdag overleden. Hij stierf na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo in Spanje, waar hij woonde. Daar zal ook in besloten kring afscheid van hem worden genomen. Zijn familie vraagt om privacy.

Rotterdammer Bom is 73 jaar geworden. Hij was jarenlang het gezicht van consumentenprogramma's van de VARA. Voor de omroep maakte hij onder meer De Ombudsman en De Konsumentenman en afgeleiden daarvan, zoals de reisprogramma's Konsumentenman Reizen, Konsumentenbus en Konsumentenboot.

Een conflict met voorzitter Marcel van Dam was reden voor zijn vertrek bij VARA. Hij keerde begin jaren negentig terug op het scherm bij de pas opgerichte commerciële zender RTL 4 als De Vakantieman. Zeven jaar lang presenteerde Frits Bom dit populaire vakantieprogramma, altijd live en op primetime. 'Vakantieman, gezellig hé?' werd onder toeristen een gevleugelde uitspraak in reportages, die voor het programma werden werden gemaakt in zonnige oorden.

In de reportages kregen toeristen ook de vraag om op een landkaart aan te wijzen waar ze vakantie vierden. Dat bleek voor menig toerist niet altijd even eenvoudig. De Vakantieman werd uiteindelijk geschrapt wegens een verjongingskuur bij RTL4. Bom spande nog een kort geding aan tegen zijn werkgever. De rechter bepaalde dat RTL4 hem geen nieuw programma hoefde te geven, maar het bedrijf moest Bom wel doorbetalen tot het einde van zijn contract.

Na zijn vertrek bij RTL maakte Bom bij TV Gelderland nog een wekelijks televisieprogramma onder de titel Televisieman. Ook schreef hij boeken en tv-recensies. Bom keerde in 2004 terug op televisie in een reclamespot waarin hij als 'leningman' consumentenkredieten aanprees. Dat kwam hem op kritiek te staan van de Reclame Code Commissie, omdat de spot zo erg leek op zijn consumentenprogramma's en Bom hiermee ten onrechte de suggestie wekte objectief te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions