Clicky


Acht jaar cel geëist voor voorbereiden aanslag

Acht jaar cel geëist voor voorbereiden aanslag
19-10-2017 14:22 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Tegen de 31-jarige Jaouad A. is donderdag acht jaar cel geëist op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De Rotterdammer werd vorig jaar december opgepakt. In zijn huis en kelderbox werden een machinegeweer, munitie, zwaar vuurwerk en een vlag van Islamitische Staat (IS) gevonden.

Volgens het Openbaar Ministerie was de man bezig met het voorbereiden van een aanslag. Op zijn computer werden onder meer honderden - vaak zeer gewelddadige - video's van IS gevonden. Ook had hij gezocht naar informatie over het maken van een bomgordel en staafbom. Op de telefoon van A. vond de politie meerdere chats over de gewapende strijd en beeldmateriaal uit IS-gebied.

De Rotterdammer kon na informatie van de opsporingsdiensten worden aangehouden. "Gelukkig heeft deze verdachte zijn terroristische plannen niet kunnen uitvoeren. Na ontvangst van de informatie van de AIVD is door politie en justitie snel en tijdig ingegrepen. En is erger voorkomen", aldus de officier van justitie.

A. zelf ontkent dat hij een aanslag wilde plegen. Het IS-materiaal had hij gelezen en bekeken voor ,,onderzoek", het vuurwerk was bestemd voor de verkoop en de Kalasjnikov AK47 was hij niet van plan te gebruiken, verklaarde hij eerder tegenover de politie.

De zitting was in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions