Clicky


Politie waarschuwt voor betaalnummer

Politie waarschuwt voor betaalnummer
19-10-2017 12:20 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De politie waarschuwt voor een betaald telefoonnummer dat mensen tegen een tarief van 90 eurocent per minuut met de politie doorverbindt. Bij de politie Midden-Nederland zijn meerdere meldingen en klachten binnengekomen van mensen die het betaalnummer hadden gebeld en er daarna pas achterkwamen dat het niet van de politie is, vertelt een woordvoerster. "Onze juridische afdeling is op de hoogte gesteld.''

De bijbehorende website draagt de naam 'Geen spoed wel politie'. Dat is een slogan die de politie zelf ook gebruikt, voor het eigen nummer 0900-8844. Wie in plaats van dat nummer het betaalnummer 0900-0235 belt, wordt automatisch doorverbonden met het politienummer. Het is niet bekend of dit altijd gebeurt of dat er ook weleens wordt opgenomen.

Op de website staat vermeld dat die "niet is verbonden of aangesloten bij de politie''. Toch kan de woordvoerster van de eenheid Midden-Nederland zich goed voorstellen dat mensen in eerste instantie denken dat de site wel van de politie is. "Er staan ook politieberichten op en bijvoorbeeld uitleg over wanneer je wel en niet het alarmnummer 112 moet bellen.''

Op de site staat dat die "een concept is van Caramello BV''. Dat bedrijf in Haarlem, dat via een andere website pruiken verkoopt, was donderdag niet bereikbaar voor een toelichting. De domeinnaam geenspoedwelpolitie.nl is in april vorig jaar geregistreerd. Het is niet de enige site in zijn soort. Meer bedrijven proberen met eigen betaalnummers geld te verdienen aan mensen die met de politie willen spreken.

Een woordvoerder van de Nationale Politie is niet bekend met de kwestie en kon er donderdag geen reactie op geven.

Bellen met het reguliere politienummer 0900-8844 is overigens ook niet gratis. Een gesprek kost bovenop de gebruikelijke belkosten 2,8 cent per minuut. Het starttarief is 9,51 cent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions