Clicky


EvoBus Nederland kiest voor WAECO ASC 3500 G Low Emission aircoservicestations

EvoBus Nederland kiest voor WAECO ASC 3500 G Low Emission aircoservicestations
18-10-2017 13:26 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

NIJKERK - Daimler dochter, Mercedes-Benz en Setra importeur EvoBus Nederland heeft voor onderhoud en reparatie aan aircosystemen van bussen en touringcars gekozen voor WAECO aircoservice-apparatuur. Onlangs leverde WAECO het eerste R 134a ASC 3500 G Low Emission aircoservicestation af in de EvoBus werkplaats in Nijkerk.

“Tot nu toe repareerden en onderhielden we de bussen en touringcars met een aircoservicestation van een ander merk, maar die was aan vervanging toe”, aldus EvoBus Manager Service Mauritz van Leeuwen. “Wij beschikken al een jaar over een WAECO servicestation in onze werkplaats in Utrecht. En zijn daar tevreden over. We hebben rondgekeken wat er nog meer in de markt leverbaar was en hebben een aantal leveranciers gesproken en machines vergeleken. Bij het pakket van WAECO hadden we uiteindelijk het beste gevoel.”

Winstgevend airco-onderhoud

Wegens schaarste aan beschikbare R 134a bronnen is sinds januari 2015 een richtlijn van kracht die bepaalt dat dit koudemiddel duurzaam en economisch gebruikt moet worden. De schaarste zorgt ook dat de prijzen erg snel stijgen. Een kilo R 134a kost momenteel ongeveer 20 euro. In bussen en touringcars gaat gemiddeld 16 kilo koudemiddel.

Het WAECO ASC 3500 G Low Emission aircoservicestation onderscheidt zich van andere equipment omdat het tijdens onderhoud en reparatie al het koudemiddel in aircosystemen terugwint en er geen verlies is.

“Dit bespaart de klant en de bus- en touringcar-werkplaats tussen de 600 en 700 gram per voertuig én komt er geen schadelijk koudemiddel in de atmosfeer terecht”, aldus WAECO Accountmanager Aircon Joost Bouwmeister.

“Bovendien identificeert de WAECO ASC dankzij zijn bewezen effectieve werkwijze het exacte hoeveelheid teruggewonnen koudemiddel wat arbeidsintensief en onnodig storingzoeken en repareren voorkomt.”

EvoBus importeert en verkoopt niet alleen, maar voert ook alle werkzaamheden aan bussen en touringcars zelf uit. “Als importeur krijgen we ook te maken met probleemgevallen waar onze klanten zelf niet uitkomen of geen tijd voor hebben”, vervolgt van Leeuwen. “Aircosystemen van bussen en touringcars hebben jaarlijks onderhoud nodig. Alle voertuigen waar meerdere personen mee vervoerd worden hebben een aircosysteem.”

Alleen een specialist kan de beste zijn

EvoBus krijgt jaarlijks vele bussen en touringcars in de werkplaats waar onderhoud aan het airconditioningsysteem uitgevoerd moet worden. Het is om deze reden belangrijk dat de apparatuur betrouwbaar is en goed en snel onderhouden en, indien nodig, gerepareerd kan worden. WAECO heeft speciaal getraind personeel in dienst die louter service verlenen aan airco equipment. Hierdoor kunnen WAECO-gebruikers bouwen en vertrouwen op de knowhow van een specialist.

De slogan van WAECO leverancier Dometic “Alleen een specialist kan de beste zijn” bewijst zich al jaren. Snel schakelen en in geval van onvoorziene calamiteiten snel een oplossing bieden.

Dit is een gesponsord artikel