Clicky


Acht jaar celstraf voor Frank Masmeijer

Acht jaar celstraf voor Frank Masmeijer
13-10-2017 09:40 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer (56) is vrijdag veroordeeld tot acht jaar celstraf vanwege drugssmokkel. De rechter in Antwerpen legde bovendien een boete van 8000 euro op en bepaalde dat hij direct terug naar de gevangenis moet. Tegen Masmeijer was zeven jaar celstraf geëist.

Masmeijer werd in 2014 aangehouden voor smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij zat tien maanden in voorarrest en werd toen vrijgelaten in afwachting van de uitspraak in zijn rechtszaak. Masmeijer was vrijdag niet bij de uitspraak aanwezig.

Zijn advocaat Kris Vincke zei in een eerste reactie dat de hoge straf een schok zal zijn voor de voormalig showmaster. "Hij heeft dit zeker niet verwacht. Hij heeft altijd stellig ontkend en zijn hoofd in het zand gestoken maar ik heb hem voorbereid op een stevige veroordeling omdat er in het dossier ook bewijzen tegen hem staan.''

De raadsman denkt dat de rechtbank een stevig signaal wil afgeven omdat de vondst van de cocaïne destijds de grootste ooit in België was. Masmeijer maakte deel uit van een grote groep verdachten. De hoogste straf voor de hoofdverdachte vrijdag was tien jaar celstraf, het maximum. De neef van Masmeijer die bij de politie verklaringen tegen hem aflegde, kreeg vier jaar celstraf. De motivering van de rechtbank was vrijdag nog niet beschikbaar.

Vincke gaat ervan uit dat Masmeijer in hoger beroep wil, maar ook dan moet hij terug naar de gevangenis. Van de acht jaar cel moet hij minimaal eenderde uitzitten.

Als showmaster maakte Masmeijer in de jaren tachtig naam. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow kluisterde hij miljoenen kijkers aan de buis. Na zijn tv-carrière vertrok hij naar België en zette daar horecazaken op. Masmeijer heeft een woonadres in België maar of hij vrijdag ook beschikbaar is voor de Belgische politie, is niet duidelijk.