Clicky


Definitieve versmallingen bij bruggen over Middensluis IJmuiden

Definitieve versmallingen bij bruggen over Middensluis IJmuiden
11-10-2017 10:29 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

IJMUIDEN - Rijkswaterstaat start maandag 16 oktober 2017 met het vervangen van de tijdelijke versmallingen (Chicanes) bij de bruggen over de Middensluis op het sluizencomplex IJmuiden. In de definitieve situatie komen er rijbaanscheidingen en versmallingen, zodat zware voertuigen niet over de bruggen kunnen rijden. Het verkeer op het sluizencomplex moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met ernstige hinder

De werkzaamheden voor de brug van de Middensluis aan zeezijde staan gepland tussen 16 en 28 oktober 2017. De werkzaamheden voor de brug aan de kanaalzijde vinden plaats van 30 oktober tot en met 1 december 2017.

Verkeershinder

Verkeer over het sluizencomplex moet in deze periode rekening houden met ernstige hinder, omdat er maar 1 brug beschikbaar is. Hierdoor moet het verkeer om en om over de beschikbare brug. Bij het schutten van een schip in de Middensluis is het verkeer volledig gestremd waarbij de wachttijd kan oplopen tot circa 40 minuten.

Te zware voertuigen

Bij de bruggen van de Middensluis zijn ruim een jaar geleden tijdelijke versmallingen geplaatst, die zware voertuigen moesten ontmoedigen om over de bruggen te rijden. Reden hiervoor was de ontdekking van scheurvorming in de constructie van een van de bruggen. De bruggen over het sluizencomplex hebben een maximale aslast van 1.6 ton. Zwaarder vrachtverkeer mag niet over de bruggen.

Werk combineren

De niet-beschikbare brug wordt opengezet, zodat er gelijktijdig onderhoud aan de brug uitgevoerd kan worden. Zo combineert Rijkswaterstaat zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden.