Clicky


Componist en pianist Dick Schallies overleden

Componist en pianist Dick Schallies overleden
09-10-2017 11:11 | Showbizz | auteur ANP

BUSSUM - Pianist en componist Dick Schallies is overleden. Hij stierf woensdag op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Bussum, meldde zijn familie maandag. Hij componeerde onder meer de muziek bij 'Een beetje’ van Willy van Hemert, waarmee zangeres Teddy Scholten Nederland in 1959 de eerste plaats op het Eurovisiesongfestival bezorgde.

Schallies was ruim dertig jaar lang pianist van het Metropole Orkest, dat hem "een van de belangrijkste steunpilaren'' noemt. Schallies schreef met Henk van der Molen ook 'De makelaar van Schagen’, dat bekend werd gemaakt door Martine Bijl en alle muziek bij het 'Robinson Crusoë’-programma waarmee Rudi Carrell (met Esther Ofarim) in 1964 onder meer de Zilveren Roos van Montreux in de wacht sleepte.

Carrell zong op het songfestival van 1960 ook het door hem gecomponeerde 'Wat een geluk (dat ik een stukje van de wereld ben)’, dat in Nederland wel een succes werd, maar niet in de prijzen viel.

Schallies maakte met een speciaal arrangement 'Aan de Amsterdamse grachten' van Pieter Goemans mede tot een groot succes.

Hij maakte één keer een eigen plaat met pianosolo's, 'Dialogue’, die in 1981 werd beloond met een Edison.