Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur met alcohol achter stuur van met ADR geladen vrachtwagen

Nederlandse vrachtwagenchauffeur met alcohol achter stuur van met ADR geladen vrachtwagen [+foto's]
28-09-2017 11:51 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

SEEVETAL(D) - Op de Duitse A1 in de richting van Bremen werd gisteren rond 10:00 uur een Nederlandse vrachtwagen gestopt voor een controle. De 55-jarige Nederlandse chauffeur van de vrachtwagen kwam van de veerboot in Lübeck en was onderweg naar verschillende losadressen in Zwitserland, Frankrijk en Spanje. Hij had meer dan elf ton gevaarlijke stoffen klasse 3 geladen.

Tijdens de controle roken de agenten een alcoholgeur. Een test wees uit dat de man circa 0,5 promille alcohol blies. Er geldt in Duitsland, volgens de Duitse politie, echter een algeheel alcoholverbod voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. In Nederland geldt dit alcoholverbod voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren echter niet. In Nederland is de grens 0,5 promille ongeacht wat je vervoert, laat Ed Kraszewksi, woordvoer van de Landeleijke Eenheid bij navraag weten.

Tijdens de verder inspectie bleek dat ook de ladingzekering niet in orde was en dat de waarschuwingsplaten onvoldoende bevestigd waren op de trekker.

De vrachtwagenchauffeur mocht ter plaatse een boete van 900 euro afrekenen en mocht niet meer verder rijden, meldt de politie.