Clicky


Lange files en explosiegevaar door vrachtwagenongevallen in Duitsland

Lange files en explosiegevaar door vrachtwagenongevallen in Duitsland [+foto]
21-09-2017 17:27 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

WALLDORF - Twee vrachtwagenongevallen op de Duitse A5 en A6 zorgen donderdagmiddag voor een hoop ellende in de buurt van Walldorf. Bij het ongeval op de A6 is een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen betrokken. Er is sprake van explosiegevaar.

Op de A6 bij St. Leon-Rot (Rijn-Neckar-Kreis) reed een vrachtwagen donderdagmiddag op een file. De vrachtwagen reed op een andere vrachtwagen geladen met bruin steenkoolstof. De silo raakte beschadigd en er kwam stof uit. Volgens de brandweer is er explosiegevaar totdat de vrachtwagen geborgen is.

Een gespecialiseerd bedrijf zal voor de berging en het schoonmaken van de rijbaan zorgen.

Er staan lange files door het ongeval en de politie verwacht dat deze nog tot in de late avonduren zullen deze files aanhouden, aldus de politie.

Eerder op de middag reed op de A5 in de buurt van Walldorfer Kreuz eveneens een vrachtwagen in op een file en ook daar botste de vrachtwagen op een andere vrachtwagen. de chauffeur raakte ernstig gewond. 

De A5 was in de richting van het noorden tijdelijk afgesloten en zorgde eveneens voor een lange file. Rond 16:00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven en losten de files langzaam op.