Clicky


Negen Tracon LZV Combitrains voor Vos Logistics

Negen Tracon LZV Combitrains voor Vos Logistics
13-09-2017 17:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OSS - Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics, breidt de nationale distributievloot uit met negen LZV combitrains; drie kasten- en zes schuifzeilers. Met deze uitbreiding is Vos Logistics in staat klanten beter en efficienter te bedienen. De LZV combitrains worden getrokken door LNG aangedreven trucks. Deze combinatie draagt bij aan een significante reductie van de CO2 emissie, waarmee Vos Logistics haar positie als koploper op het gebied van duurzaamheid bevestigd.

Roy van Tilburg, Manager Domestic Transport & Service Deliveries bij Vos Logistics: "De combitrain is in een LZV configuratie te gebruiken, maar ook als een enkele city trailer waardoor we beide opleggers los van elkaar kunnen gebruiken. We hebben gezocht naar een configuratie waarbij we zo flexibel mogelijk lading kunnen vervoeren van een distributiecentrum naar een andere dc of winkel. Door de laadklep en naloopas kunnen we dit voertuig prima gebruiken voor stadsdistributie. Naast schoon en stil transport zorgt deze voor een betere benutting van de beschikbare capaciteit."

Onkie de Senerpont Domis, Sales Manager bij Tracon Ecocombi: "De LZV Combitrain van Tracon sluit perfect aan bij de filosofie van Vos Logistics. Enerzijds door de flexibiliteit en anderzijds door de duurzaamheid. De combitrain is in een LZV configuratie te gebruiken, maar ook als een enkele city trailer. Er kan gebruik worden gemaakt van het bestaande wagenpark. De trailers van Tracon zijn geconstrueerd voor een lange levensduur. Deze levensduur wordt bereikt door het sterke chassis en de robuuste opbouw. Het schuifsysteem is onderhoudsarm en werkt door middel van stalen hoofdliggers die in elkaar schuiven. Dit systeem heeft als voordeel dat het niet ten koste gaat van de inwendige hoogte."

De combitrains worden ingezet bij verschillende klanten van Vos Logistics. Roy van Tilburg: "Samen met onze klanten zoeken we naar oplossingen die bijdragen aan een hogere efficiency, lagere kilometerkostprijs en verduurzaming. De LZV combitrain van Tracon is een concept dat geheel bijdraagt aan bovenstaande kernwaarden. Om het maximale duurzaamheidsvoordeel te behalen worden de LZV’s ingezet in combinatie met onze schone LNG trucks."

Dit biedt op de langere termijn ook mogelijkheden voor een internationale inzet van LZV combitrains. Tracon heeft een nieuw type combitrain in het programma met gestuurde assen speciaal ontwikkeld voor de Duitse markt. Als ook aangrenzende landen dit type LZV trucks toelaten is het nog een kleine stap voor Vos Logistics om de combitrains in te zetten voor grensoverschrijdend vervoer.