Clicky


Storm hindert Schiphol en veerdiensten

Storm hindert Schiphol en veerdiensten
13-09-2017 08:26 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchthaven Schiphol heeft vanwege de ruige herfststorm een aantal start- en landingsbanen gesloten. Zo is de Polderbaan niet te gebruiken door de dwarswinden. De luchtverkeersleiding spreekt van een forse beperking die zeker gaat leiden tot vertragingen.

Hoofdgebruiker KLM heeft uit voorzorg al zestig vluchten geschrapt. Het gaat om vluchten binnen Europa. Intercontinentale vluchten gaan wel door. Schiphol vraagt reizigers contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen voor actuele informatie.

Met name op de Wadden kan het spoken volgens de weerdiensten. Daarom heeft rederij Doeksen een groot aantal afvaarten over de Waddenzee geschrapt. De NS laat woensdag minder intercity’s rijden op het traject Den Helder - Zaandam. In Rotterdam is de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte uit de vaart gehaald.

Geen problemen op de weg

Op de weg zijn er geen problemen. Volgens de ANWB is het zelfs rustiger dan normaal op de weg. ,,Mensen hebben rekening gehouden met de storm en zijn gaan thuiswerken", zegt een woordvoerder van de ANWB.

Uit voorzorg is de dijk Enkhuizen-Lelystad afgesloten voor auto's met aanhanger en vrachtwagens. Sommige sluizen en bruggen worden niet bediend, zo laat Rijkswaterstaat weten.