Clicky


DAF levert 500ste vrachtwagen af in Jordanië

DAF levert 500ste vrachtwagen af in Jordanië
12-09-2017 10:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMMAN - DAF Trucks heeft zijn 500ste vrachtwagen in Jordanië afgeleverd. En dat is meer dan zomaar een mijlpaal. De truckbouwer uit Eindhoven is namelijk pas sinds 2014 op de Jordanese markt actief. De levering van een DAF CF85 4x2 Euro3 trekker weerspiegelt dan ook de sterke positie aan van DAF in Jordanië. De Nederlandse fabrikant is er marktleider met een marktaandeel van meer dan 25%.

De 500e truck is onderdeel van een order van vijftig trucks door Euro Shipping Services (ESS) in Amman. ESS is een grote, intermodale transporteur die niet alleen generiek vrachtvervoer ter hand neemt, maar óók gespecialiseerd is in intermodaal transport, container vervoer, luchtvracht, pakketverzending en opslag.

Met de 50 nieuwe voertuigen van DAF, is ESS ervan overtuigd efficiënt in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar vrachtvervoer in Jordanië. En de keuze voor de CF85 is geen toeval, stellen ESS-eigenaren Issam Sacca en Mahmoud Omran: “We weten uit ervaring dat DAFs zeer laag brandstofverbruik hebben. Dat is ook één van de redenen waarom ze ook zo’n bijzonder gunstige Total Cost of Ownership hebben. Maar er is meer, want de DAF CF is volgens ons ook op het vlak van veiligheid, betrouwbaarheid en robuustheid dé truck om toe te voegen aan onze vloot van 90 voertuigen. Daarbij komt dat we veel vertrouwen hebben in de aftersales support en extra diensten van onze lokale DAF-dealer Manaseer.”

Voor regio’s met 'ruw terrein' zoals het Midden-Oosten, rust DAF zijn vrachtwagens standaard uit met onder andere een aandrijflijn voor het zware werk, een versterkte wielophanging, een vergroot koelsysteem en een speciaal aangepaste luchtinlaat.

“De rijcondities in landen als Jordanië zijn vaak zeer veeleisend en daar passen wij onze trucks op aan," zegt Michiel Kuijs, directeur Sales Operations.

“DAF doet er namelijk alles aan om elke transportondernemer waar ook ter wereld dezelfde DAF-ervaring te bieden: maximale uptime en lage onderhoudskosten tegen de laagst mogelijke kosten. Dat is ook de reden dat we binnen vier jaar zijn uitgegroeid tot marktleider in Jordanië. Het segment zware vrachtwagens is er ongeveer 600 voertuigen groot en DAF heeft een marktaandeel van meer dan 25 procent.”