Clicky


KNMI: in het westen veel regen en windstoten

KNMI: in het westen veel regen en windstoten
11-09-2017 09:20 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Het westen van het land moet maandag rekening houden met veel neerslag. Aan zee kunnen de buien gepaard gaan met zware windstoten tot 75 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven. Vanwege mogelijke storm woensdag adviseert Weerplaza losse spullen die buiten staan binnen op te bergen.

Lokaal kan maandag meer dan 50 millimeter regen vallen. "Mede doordat er de afgelopen periode al veel neerslag gevallen is, kan de neerslag hier en daar aanleiding geven tot overlast'', aldus het weerinstituut. De buien kunnen tot en met dinsdagmiddag aanhouden.

Vanwege het verwachte herfstweer waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) dat automobilisten rekening moeten houden met veel zware spitsen deze week. De problemen op de weg zullen naar verwachting maandagavond al ontstaan, aldus de VID. Weerplaza voorziet voor woensdag een zeer onstuimige dag, met windstoten tot 100 kilometer per uur op de Wadden, in de kop van Noord-Holland en langs de noordelijke kust.