Clicky


Vluchtelingen overleven 1.000 km onder luik in kleine vrachtwagen

Vluchtelingen overleven 1.000 km onder luik in kleine vrachtwagen [+foto's]
05-09-2017 18:06 | Buitenland | auteur ANP/DPA

WAIDHAUS - Geperst in een nauwe holte van 30 centimeter hoogte in het laadruim van een kleine vrachtwagen hebben acht vluchtelingen een 1000 kilometer lange tocht overleefd. Ze werden uiteindelijk door de Duitse politie in het Beierse Waidhaus bij een controle ontdekt en bevrijd. De 41-jarige bestuurder van de uit Roemenië komende kleine vrachtwagen is gearresteerd.

In een 1,20 meter brede, 3,30 meter lange en slechts 30 centimeter hoge holte lagen zeven mannen en een vrouw. De 18- tot 37-jarige migranten kwamen uit Irak en Turkije. Ze hadden zich tijdens de 1.000 kilometerlange tocht in de ruimte verborgen gehouden, een levensgevaarlijke marteling, aldus de politie.

"We hebben al veel gezien, maar mensen in zo'n klein ruimte persen, dat is ongelooflijk'', zei de politiewoordvoerder. "Het is echt waanzin, wat de smokkelaars met mensen doen.''

De vluchtelingen hadden na hun ontdekking moeite om uit het luik te kruipen. "Ze waren helemaal stijf.'' Ze hadden nauwelijks drinken gehad en niet kunnen bewegen.