Clicky


Verstappen zelfs 20 plaatsen naar achteren op Monza

Verstappen zelfs 20 plaatsen naar achteren op Monza
02-09-2017 14:38 | Sport | auteur ANP

MONZA - Voor Max Verstappen valt nauwelijks eer te halen in de kwalificatierace voor de Grand Prix van Italië op Monza. De Nederlandse coureur uit de Formule 1-renstal van Red Bull moet nog eens vijf plaatsen verder naar achteren in de startopstelling voor de race op zondag. Zijn 'gridstraf' voor het vernieuwen van belangrijke onderdelen van de motor in zijn Red Bull is opgelopen van vijftien naar twintig plaatsen.

Elke motor van een Formule 1-bolide bestaat uit zes componenten. Van al deze zes onderdelen mag een coureur er in het hele seizoen vier verbruiken zonder straf. Bij elke vervanging daarna volgt een zogeheten gridstraf. De Nederlander is door alle technische tegenslag van dit seizoen - hij viel al zes keer uit - toe aan het vijfde exemplaar van drie onderdelen: de motor, een generator en de turbo-oplader. Het laatste onderdeel kwam er zaterdag na de verregende derde training bij.

Niet alleen de Limburger incasseert gridstraffen voor de race op Monza. Fernando Alonso (McLaren) spant de kroon met 35 startposities, Daniel Ricciardo (Red Bull) is een goede tweede met 25 plaatsen. Ook Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer (beiden Renault) en Carlos Sainz (Toro Rosso) vernieuwen onderdelen van de motor en moeten naar achteren in de startopstelling.