Clicky


New Generation Scania S500 voor Eloy Transport

New Generation Scania S500 voor Eloy Transport
23-08-2017 11:53 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK - Volhouden levert soms resultaat op. Na 60 jaar trouw aan een ander merk, heeft de firma Transport Eloy zijn eerste Scania aangekocht, een New Generation Scania S500 Highline trekker.

Eloy Transport werd in 1957 opgericht door Arthur Eloy. Sinds die begindagen is de onderneming altijd volledig trouw gebleven aan één merk. Het bedrijf heeft zich nu nochtans tot Scania gewend. Eric Eloy, beheerder legt uit: "Voornamelijk om twee redenen. Vooreerst omdat we altijd een uitstekende relatie hebben gehad met Scania. In de loop der jaren is er een soort van vertrouwensrelatie ontstaan met Scania Naninne, ook al waren we er geen klant. De concessiehouder heeft steeds interesse blijven tonen in ons bedrijf en onderhield een informeel contact met ons. Die vasthoudendheid heeft er toe geleid dat we nu onze eerste Scania hebben aangekocht. De tweede reden is gebaseerd op de vraag van één van onze uitstekende chauffeurs. Hij wou absoluut een Scania en zodoende hebben we hem er één gekocht."

Als we Eric Eloy vragen of hij zijn keuze niet betreurt, aarzelt hij geen seconde: "Helemaal niet! De trekker wordt nu drie weken ingezet en de eerste indrukken zijn uitstekend. Het voertuig is zeer goed uitgerust. Het is nog wat te vroeg om al conclusies te gaan trekken omtrent het verbruik, maar we kunnen nu al zeggen dat het verbruik zeer gunstig uitvalt."

Noteren we nog dat het voertuig is ondergebracht in een onderhoudscontract en dat er een Scania Driver Training opleiding voorzien is voor de chauffeur. Eric Eloy: "De chauffeur die met de Scania rijdt is een zeer goede en ervaren chauffeur. Hij zal de extra opleiding volgen als hij zijn nieuwe voertuig goed onder controle heeft. Dat zal hem toelaten zich nog verder te perfectioneren."

Eloy Transport heeft een vloot van een tiental vrachtwagens, die voornamelijk ingezet worden voor het transport van bouwmaterialen en uitzonderlijk vervoer in België. De onderneming is tevens actief in de handel in bouwmaterialen. De vrachtwagens worden er 7 tot 8 jaar in dienst gehouden a rato van 110.000 km per jaar. Eric Eloy verduidelijkt nog: "We hebben altijd ons imago verzorgd. Met Scania gaan we op die weg verder. Ik ontvang overigens bijna dagelijks nog berichtjes van collega’s en andere personen die het voertuig onderweg zijn tegengekomen en er vol lof over zijn."