Clicky


Politie zoekt getuigen overval op vrachtwagenchauffeur op N322

Politie zoekt getuigen overval op vrachtwagenchauffeur op N322 [+foto]
21-08-2017 13:50 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

BOVEN-LEEUWEN - De politie is maandagochtend een onderzoek gestart naar de overval op een vrachtwagen. Deze werd vanaf Bijsterhuizen in Wijchen door drie personenauto’s gevolgd en uiteindelijk op de Maas en Waalweg (N322) onder bedreiging van een vuurwapen tot stoppen gedwongen.

De overval vond plaats iets over 04.00 uur maandagochtend. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Of er iets is buitgemaakt wordt nog onderzocht. De weg werd enige tijd afgesloten voor politieonderzoek. De politie is op zoek naar getuigen.

De informatie dat er zou zijn geschoten kan door de politie niet worden bevestigd. Omdat er tussen het gedwongen stilzetten van de vrachtwagen en het aantreffen van de vrachtwagen met de chauffeur enige tijd zit, is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Getuigen gezocht

De vrachtwagen van transportbedrijf Ünsal uit Roermond moet zijn opgevallen door passanten toen deze stilstond op een pechstrook op de Maas en Waalweg. Daarbij stonden mogelijk, één, twee of drie personenauto’s. September vorig jaar is er een soortgelijke overval geweest op een vrachtwagen. Het is nog te vroeg om iets zinnigs te zeggen of er verband bestaat tussen beide overvallen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met de politie op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.