Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur urenlang zonder eten en drinken door grote brand in Glasgow

Nederlandse vrachtwagenchauffeur urenlang zonder eten en drinken door grote brand in Glasgow [+foto's&video]
18-08-2017 11:52 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GLASGOW(GB) - Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft donderdag urenlang zonder eten, drinken en geld gezeten nadat hij moest vluchten voor een grote brand bij Blochaim Fruit Market in het Britse Glasgow.

De Noord-Hollandse chauffeur die al 25 jaar vrachtwagenchauffeur is vertrok dinsdagavond richting Glasgow en kwam daar woensdagmiddag rond 16:00 uur aan. In de vroege donderdagochtend werd hij luidruchtig wakker gemaakt toen er brand uit was gebroken bij het bedrijf waar de Nederlander stond geparkeerd.

"Ze klopten op mijn deur: ga eruit, ga eruit! Ze hebben me wakker gemaakt en verteld dat er brand was uitgebroken en dat ik zo snel mogelijk weg moest gaan."

De chauffeur verklaarde tegenover Britse media dat hij urenlang op een stoep op Royston Road heeft zitten wachten nadat er een blokkade was opgeworpen door de brandweer vanwege de grote brand.

Hij vertelt: "Ik heb op het trottoir zitten wachten tot ik weer terug mocht naar mijn vrachtwagen om te eten en te drinken. We hebben hier niets. Ik wil graag met mijn vrachtwagen terug naar huis."

Naast de Nederlandse vrachtwagenchauffeur werden ook 400 medewerkers van het bedrijf geëvacueerd. De brand verspreidde zich zeer snel. Het is nog niet bekend waardoor de brand in het dsitributiecentum is ontstaan maar men vermoed dat een koelinstallatie in brand gevlogen is.