Clicky


Corneel Geerts Transportgroup neemt Jacob Meijer over

Corneel Geerts Transportgroup neemt Jacob Meijer over
17-08-2017 18:51 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN/VENLO - De Belgische Corneel Geerts Transportgroup neemt Jacob Meijer uit Venlo over.

Alle activiteiten, en personeel zullen met ingang van 1 oktober 2017 verder werken onder de naam Corneel Geerts Transportgroup. De naam Jacob Meijer zal na 180 jaar verdwijnen.

Hiermee versterkt Corneel Geerts, zijn aanwezigheid in Limburg en Nederland en zal zo deze locaties verder uitbouwen als een Benelux organisatie met als speerpunt, Duitsland, Scandinavië, Oost Europe & Turkije.

Europese transportorganisatie IFA, waar zowel Jacob Meyer alsook Corneel Geerts lid van zijn, was het cement in de onderhandelingen. IFA het pan Europees netwerk heeft zijn hoofdvesteging ook in Venlo in het kantoor van Jacob Meijer gevestigd sinds 1996.

De start van de onderhandelingen met het Nederlandse transport- en expeditiebedrijf Jacob Meijer begon al begin dit jaar. De keuze was gemakkelijk omdat beide firma's lid zijn van het IFA netwerk en Jacob Meijer al meer dan 150 jaar een belangrijke dienstverlener is aan verladers, im- en exporteurs, expediteurs en transporteurs en daarbij zorgdraagt voor de totale logistiek.

Jacob Meijer is als douane-expediteur op de hoogte van alle belangrijke douaneregelingen en door bovendien gebruik te maken van geavanceerde IT-systemen worden goederenstromen optimaal afgehandeld.

Door deze douane specialiteit zijn de activiteiten van Jacob Meijer dan ook zeer sterk gespecialiseerd geraakt op Turkije, Zwitserland, en Scandinavië met in de bijzonderheid op Noorwegen.

Voor duidelijkheid en transparantie concentreert Jacob Meijer haar diensten in drie hoofdactiviteiten: LOGISTICS, FORWARDING en CUSTOMS, waarbij maatwerk een vanzelfsprekendheid is. Voor wereldwijd opererende opdrachtgevers biedt een combinatie van deze activiteiten dé perfecte totaaloplossing. Een team van enthousiaste medewerkers staat daarbij garant voor een persoonlijke en efficiënte afhandeling van elke opdracht groot of klein, 24 uur per dag.

Deze activiteiten sluiten goed aan op het Europees distributie netwerk van Corneel Geerts.