Clicky


Gijzeling beëindigd in gebouw NPO [UPDATE]

Gijzeling beëindigd in gebouw NPO [UPDATE+video]
17-08-2017 09:42 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - In een gebouw van de NPO op het Mediapark in Hilversum heeft een 33-jarige man donderdagmorgen enige tijd een vrouwelijke medewerker van de NPO gegijzeld. De gijzeling begon rond 8.00 uur op de parkeerplaats voor het gebouw. Daar bedreigde de man de vrouw met een mes en dwong hij haar met hem naar binnen te gaan. De vrouw kende de man niet.

Daarop sloot de politie gebouw en omgeving hermetisch af. De politie zette een arrestatieteam en een onderhandelaar in. Het arrestatieteam maakte rond 9.15 uur een einde aan de gijzeling en arresteerde de man. De vrouw bleef ongedeerd.

De schrik zit er bij de medewerkers van de NPO na de gijzeling goed in. Dat zei Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. "We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat de calamiteit achter de rug is en dat onze collega ongedeerd is. Voor nu gaat onze zorg en medeleven uit naar onze collega en de direct betrokkenen.''

Medewerkers van de NPO hebben direct gehandeld, zegt Rijxman. "Mede daardoor kon er snel, met de zeer kordate hulp van de politie, een einde worden gemaakt aan de bedreiging."

De NPO weet nog niet wat de beweegredenen van de dader zijn geweest. "We wachten het onderzoek van de politie af om erachter te komen wat hier exact heeft plaats gevonden."

Medewerkers van de NPO mochten tijdens de gijzeling het pand niet verlaten. De uitzendingen van de NPO gingen tijdens de gijzeling gewoon door. ,,Wij konden gewoon doorwerken", zegt verslaggever Arno Leblanc van NOS op 3.