Clicky


Maarten van der Weijden slaagt in dubbele Kanaaltocht

Maarten van der Weijden slaagt in dubbele Kanaaltocht
14-08-2017 10:27 | Sport | auteur ANP

DOVER - Het is Maarten van der Weijden gelukt om het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk twee keer achter elkaar over te steken. Hij deed er iets meer dan negentien uur over. Zondagavond laat kwam hij aan op de Engelse kust bij Dover. De zwemmer liet zich sponsoren om geld op te halen voor zijn stichting, die als doel heeft het leven van "voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren''.

Nauwelijks op adem gekomen na de dubbele oversteek kondigde Van der Weijden maandag meteen een nieuwe actie aan: "Maandag, 21 augustus, maak ik m'n ultieme droom bekend'', twitterde hij. De voormalig olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen zamelde vaker geld in met bijzondere zwemtochten nadat hij zelf was getroffen door kanker en daarvan was genezen. Zo zwom hij in juni van dit jaar nog van Amsterdam naar Rotterdam en zwom hij een maand eerder 24 uur achter elkaar.

Zijn begeleiders deden zondag via sociale media verslag van de dubbele oversteek onder de noemer #trainingstochtje. De boot Sea Satin voer mee om de oversteek veilig te laten verlopen. Volgens Van der Weijden zijn zo'n dertig mensen hem ooit voorgegaan met een dubbele oversteek van het Kanaal.