Clicky


Schippers prolongeert wereldtitel 200 meter

Schippers prolongeert wereldtitel 200 meter
11-08-2017 23:21 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Dafne Schippers heeft in Londen haar wereldtitel op de 200 meter geprolongeerd. De Utrechtse topatlete sprintte in de finale in het Olympisch Stadion naar het goud in een tijd van 22,05. De Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou won het zilver in 22,08, brons ging naar Shaunae Miller van de Bahama's in 22,15.

Met haar tweede wereldtitel op rij op de 200 meter schaart Schippers zich bij twee andere grootheden uit de sprint. Allyson Felix en Merlene Ottey wisten in het verleden ook twee keer goud te winnen op dit nummer.

Schippers startte als favoriete voor de titel. Ze had in de series en halve finales een machtige sprint laten zien. In de finale begon ze in baan zes en kwam uitstekend de bocht uit. Op het laatste rechte stuk naar de finish bleef de versnelling intact en hielde ze Ta Lou en Miller achter zich.

De 25-jarige Utrechtse verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met goud op de 200 meter in een verbluffende tijd van 21,63. Ze was toen nog maar net overgestapt van de meerkamp naar de sprint. Het jaar daarop veroverde ze het zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is de tweede medaille voor Schippers op deze WK. Ze pakte eerder het brons op de 100 meter.

Hoewel olympisch kampioene Elaine Thompson uit Jamaica en de Amerikaanse Tori Bowie in Londen ontbraken op de 200 meter, was er nog genoeg geduchte concurrentie over. De verschillen met de winnaressen van het zilver en brons waren klein. De 22,05 was de beste seizoenstijd voor de Utrechtse.