Clicky


Restaurant De Wijkerhaven gaat sluiten

Restaurant De Wijkerhaven gaat sluiten
11-08-2017 10:06 | Overig | auteur Redactie [FE]

BEVERWIJK - Het onder vrachtwagenchauffeurs welbekende Hotel-Restaurant De Wijkerhaven aan de Noorderkade 5 in Beverwijk gaat binnenkort sluiten. Vanaf 1 september zal het bedrijf zijn gesloten. Volgens eigenaren Co de Groot en Ilona van Vegten loopt het huurcontract af en heeft met name Co problemen met zijn gezondheid gehad waardoor de twee hebben besloten een punt te zetten achter De Wijkerhaven.

De Wijkerhaven is sinds 1985 een geliefd etablissement onder chauffeurs en werklui. Het restaurant is groot gemaakt door Ria van ’t Slot. Sinds 2001 zijn Co en Ilona de drijvende kracht achter De Wijkerhaven. Co was direct dol op het volksrestaurant: "Echt ouwe jongens, krentenbrood."

Toch geeft Co in een gesprek aan dat hij vrede heeft met de sluiting. "Ik ben 63 jaar en vorig jaar ben ik geconfronteerd met ziekte en ik kan, en wil, niet meer 15 uur per dag op mijn benen staan."

Aan de recensies die gasten hebben achtergelaten is te zien dat het inmiddels dertig jaar oude restaurant erg wordt gewaardeerd door chauffeurs en werklui die langere tijd van huis zijn. Met name de 'huiskamersfeer' wordt als zeer positief ervaren.

"Voor chauffeurs en werklui die de hele week van huis zijn, is het belangrijk om een gezonde maaltijd voorgeschoteld te krijgen die net zo goed is als thuis. Na een dag hard werken dienen wij dan ook flinke porties op", aldus eigenaresse Ilona.

"Natuurlijk gaat de keuken ook met de tijd mee en serveren we, onder de mom van gezond en bewust eten, tevens hippe salades. Wij vinden het belangrijk dat al onze gasten na een bezoek genoten hebben van het eten, goed vol zitten en voldaan naar huis gaan."

U kunt nog tot en met 30 augustus van maandag tot en met vrijdag van 06:00 - 01:00 uur en zaterdags van 09:00 - 00:00 uur terecht bij De Wijkerhaven. 30 augustus zal de laatste avond worden voor de chauffeurs en hotelgasten. 31 augustus is het bedrijf nog tot 11.00 uur geopend voor ontbijt en daarna zal de deur definitief worden gesloten.