Clicky


Man opgepakt na aanval op militairen Parijs

Man opgepakt na aanval op militairen Parijs
09-08-2017 14:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - De Franse politie heeft de man neergeschoten en opgepakt die zou zijn ingereden op militairen in de Parijse gemeente Levallois-Perret. Daardoor raakten woensdagochtend zes soldaten gewond. De dader sloeg na de aanval op de vlucht, maar werd later op de dag onderschept op de A16.

Premier Édouard Philippe bevestigde de aanhouding tegenover parlementariërs. "De verdachte die de auto bestuurde die was betrokken bij de aanval is opgepakt op de snelweg tussen Parijs en Boulogne-sur-Mer'', stelde Philippe.

De verdachte liep volgens Franse media verscheidene schotwonden op bij zijn arrestatie. Een journalist van Reuters zag ook kogelgaten in de BMW waarin de man zou hebben gereden. Een bron zei tegen het persbureau dat de verdachte niet gewapend was. Een agent die bij de arrestatie gewond raakte, zou zijn geraakt door een verdwaalde kogel.

Minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) verklaarde eerder tegenover verslaggevers dat het inrijden op de militairen een "opzettelijke daad'' was. "Het was geen ongeval'', zei de bewindsman buiten het ziekenhuis waar drie van de gewonde soldaten zijn opgenomen. De bestuurder zou 's ochtends plots gas hebben gegeven toen de patrouillerende manschappen vlakbij waren.

Een bron binnen de rechterlijke macht zei dat de antiterreurafdeling van justitie in de Franse hoofdstad een onderzoek is begonnen naar het voorval. Daar is ook inlichtingendienst DGSI bij betrokken. Dat wijst erop dat de autoriteiten een terroristisch motief vermoeden.