Clicky


Nieuwe DAF XF 530 FT E6 voor Terpstra Transport

Nieuwe DAF XF 530 FT E6 voor Terpstra Transport
05-08-2017 18:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

TERSCHELLING - Vandaag was het dan zover en mocht ook Bedrijfswagen Service Friesland een nieuwe DAF XF model 2017 af gaan leveren. En dan ook gelijk het paradepaardje, zeg maar PAARD van DAF, een DAF XF 530 FT Euro 6.

Met maar liefst 530 paardenkrachten zal dit voertuig in worden gezet voor transport naar Spanje en Portugal. Marc Terpstra van Terpstra Transport Terschelling mocht deze prachtige nieuwe DAF XF 530 FT Euro 6 in ontvangst nemen.

De DAF XF 530 FT E6 is voorzien van de nieuwe styling, zowel het interieur als het exterieur is aangepast aan de nieuwste normen. De DAF XF wordt aangedreven door een PACCAR MX-13 motor. Dankzij de vele innovaties levert deze motor nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement. Het lage brandstofverbruik is te danken aan pompen met een variabele opbrengst voor motorolie, stuurbekrachtigingsvloeistof en koelvloeistof, en aan gewijzigde zuigerveren en zuigermantels voor minder wrijving.

De drijflijn is voorzien van de nieuwe efficiënte Traxon versnellingsbak, welke sneller, soepeler en met minder inwendige weerstand schakelt. De achteras is voorzien van 2.21 reductie. Waardoor het toerental van de motor bij 85 km/h rond de 1100 toeren komt te liggen. De DAF XF trekker zal hierdoor een prachtig brandstof verbruik hebben, en ongeveer 7% zuiniger zijn dan de vorige generatie. Waarmee duizenden euro’s per jaar bespaard kan worden.

Door deze lagere toerentallen worden de onderhoudsintervallen behoorlijk opgerekt, het voertuig hoeft niet eerder weer in de werkplaats te zijn dan na 100.000 km.

Met de looks van Terpstra Transport is de nieuwe DAF XF 530 FT E6 een ware verrijking voor het Europese wegennet. Deze nieuwe DAF XF betreft de tweede DAF trekker uit een serie van drie, waarbij in het najaar er nog een nieuwe DAF trekker zal volgen.