Clicky


Ziekenhuis: Charlie kan niet thuis sterven

Ziekenhuis: Charlie kan niet thuis sterven
25-07-2017 17:33 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De doodzieke Engelse baby Charlie Gard kan niet thuis sterven omdat de kunstmatige beademing die hij nodig heeft, alleen in het ziekenhuis mogelijk is. Dit liet het Londense ziekenhuis waar Charlie ligt, dinsdag voor de rechtbank weten. Ouders Chris Gard en Connie Yates hadden graag gewild dat hun kind thuis zou sterven.

Advocaat Grant Armstrong zei al eerder op de dag dat het ziekenhuis obstakels zou opwerpen om Charlie thuis te laten sterven. "We worstelen met de moeilijkheden die het ziekenhuis ziet voor de korte tijd die de ouders nog hebben met Charlie'', aldus Armstrong. Het Great Ormond Street Hospital liet via haar advocaat weten aan de wens van de ouders tegemoet te willen komen alleen als dit "praktisch mogelijk'' is. De advocaat zei ook dat de ouders een aanbod tot bemiddeling hadden afgewezen.

Charlie Gard is jarig op 4 augustus. Hij zou dan één jaar worden. Maar Chris en Connie zien het somber in. Ze denken dat hun zoon zijn verjaardag niet zal halen.

Gard en Yates gaven maandag hun juridische strijd om het leven van hun kind op. Ze vinden dat de toestand van Charlie inmiddels te ver achteruit is gegaan. Het jongetje lijdt aan een zeldzame genetische ziekte, die onder meer funest is voor spieren en hersens.