Clicky


Big Bazar brengt logistieke dienstverlening onder bij Bakker Logistiek

Big Bazar brengt logistieke dienstverlening onder bij Bakker Logistiek
20-07-2017 18:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Big Bazar gaat haar complete logistieke dienstverlening (warehousing en transport) onderbrengen bij Bakker Logistiek. Deze week tekende Big Bazar een overeenkomst voor vijf jaar. De samenwerking draagt bij aan een professionalisering van Big Bazars supply chain en accommodeert de groeiambities van de discounter in de Benelux, inclusief de recentelijk aangekondigde uitbreiding van 30 nieuwe winkellocaties.

Met ingang van 2018 zal Big Bazar haar complete logistieke dienstverlening (magazijn en transport) onderbrengen bij Bakker Logistiek in Zeewolde. Hiertoe tekende Big Bazar deze week een vijfjarenovereenkomst met partner Bakker Logistiek. Na een zorgvuldig selectietraject te hebben doorlopen heeft de discounter voor het familiebedrijf Bakker Groep gekozen vanwege de combinatie van professionele logistieke dienstverlening, de bedrijfscultuur en het concurrerende businessmodel.

Bakker Logistiek richt in Tilburg een magazijn in van 25.000m² voor Big Bazar. Het eerste kwartaal van 2018 zullen de logistieke activiteiten worden overgeheveld van het Blokker distributiecentrum in Mijdrecht naar het distributiecentrum van Bakker Logistiek in Tilburg. Tot die tijd blijft de logistiek geborgd vanuit het Blokker distributiecentrum in Mijdrecht en bij XPO in Veenendaal. Big Bazar zal daarnaast ook haar complete Benelux transport aan Bakker Logistiek uitbesteden. Naast een flexibele pool van vrachtwagens zal er ook een reeks vrachtwagens worden ingezet die geheel zijn voorzien van de bekende fel oranje en roze kleuren van winkelformule Big Bazar. Naar verwachting zal de samenwerking tegen het einde van het eerste kwartaal in 2018 volledig operationeel zijn.

“Big Bazar koopt goedkoop en grootschalig in en geeft daarmee het voordeel volledig door aan de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Bakker Logistiek een geweldige logistiek dienstverlenende partner hebben gevonden die gaat bijdragen aan een verdere professionalisering van onze supply chain en samen met Big Bazar invulling kan geven aan onze groeiambities in de Benelux. Hiermee zullen we onze ruim 120 winkels nog beter kunnen bevoorraden en komen we nog meer tegemoet aan de behoeften van onze klanten", aldus Roland van Geest, algemeen directeur Big Bazar.

"Voor Bakker Logistiek is dit een prachtige kans om discounter Big Bazar te ondersteunen in haar groeiambities voor de komende jaren. Met onze expertise op het gebied van dedicated warehousing en winkeldistributie voor diverse retailers en inkooporganisaties verwachten wij hieraan in hoge mate bij te kunnen dragen", reageert Dirk-Jan de Ruiter, Manager Strategie Bakker Groep.

Foto's

  • J.Roeland
    Bakker Groep