Clicky


Controle op overnachtende vrachtwagenchauffeurs in Vlaardingen

Controle op overnachtende vrachtwagenchauffeurs in Vlaardingen
19-07-2017 15:54 | Transport | auteur Redactie [FE]

VLAARDINGEN - Overnachten in de vrachtwagen mag sinds enkele jaren niet meer in Vlaardingen. Dit naar aanleiding van flinke overlast bij omwonenden, ondernemers en bezoekers in gebieden waar veel vrachtwagens geparkeerd staan. Door regelmatig te controleren of chauffeurs zich aan deze regel houden, blijft het aantal overnachtende vrachtwagenchauffeurs, binnen de perken.

Alcoholgebruik, toiletteren in de openbare ruimte en een hoop achtergelaten rommel. Dat waren de klachten naar aanleiding waarvan het overnachtverbod ingesteld is. De Vlaardingse parkeerplaatsen hebben niet de voorzieningen die nodig zijn om het overnachten van chauffeurs zowel voor de chauffeurs zelf als voor de omgeving plezierig te maken. Daarom worden chauffeurs doorverwezen naar vrachtwagenparkeerplaatsen in de regio waar wel voorzieningen zijn zoals wasgelegenheid, toiletten en toezicht.

Controles

Wie nog wel in Vlaardingen overnacht in de vrachtwagen, maakt kans op een fikse bekeuring. Afgelopen week zijn er 15 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor overnachten. Er werden controles uitgevoerd op de Marathonweg, KW-Haven, Schiedamsedijk, het Deltagebied, het Scheur, Groot Vettenoord en de Vergulde Hand.