Clicky


Geen stress dankzij Verhuisbedrijf Draagkracht uit Rijswijk

Geen stress dankzij Verhuisbedrijf Draagkracht uit Rijswijk
18-07-2017 17:27 | Transport | auteur Redactie [MV]

RIJSWIJK - "Verhuisbedrijf Draagkracht is actief in heel Nederland. De nadruk ligt op de grote steden Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam”, vertelt de jonge ondernemer Shan. Het hoofdkantoor is aan de Sir Winston Churchilllaan 283, F18 in Rijswijk

“Ons bedrijf heeft de beschikking over eigen vrachtwagens en liften. En bieden een aantrekkelijk tarief. Wij hebben in de loop van de jaren een goede naam opgebouwd. Zo goed zelfs dat wij naast onze eigen verhuizingen ook veel verzoeken krijgen van andere verhuisbedrijven om personeel te leveren. Per dag zijn er vier tot zes werknemers van ons bij een andere onderneming aan het werk”, vervolgt hij.

Opgeleid personeel

”Het grootste deel van het personeel is opgeleid via het verhuiscollege, een erkende opleiding voor verhuizers. Dat verklaart dat onze mensen goed zijn”, klinkt het. Bij Draagkracht werken twintig vaste medewerkers en tien parttimers.

“Mijn vader heeft de bedrijfsnaam Draagkracht bedacht. Die is natuurlijk van toepassing op de onderneming. Niets is te zwaar voor ons. De draagkracht is oneindig”, verklaart Shan.

Door vader gestart

“Het bedrijf is in 1998 gestart door mijn vader. Ik zit zes jaar in de onderneming en heb het verhuisbedrijf inmiddels voortgezet. Ik word geadviseerd door mijn vader. Het is een echt familiebedrijf. Mijn neven werken er ook.”

Draagkracht gebruikt met trots de slogan: ‘Verhuizen zonder stress? Het kan echt!' Shan: Dat het zonder stress kan heeft voor 80 procent met de voorbereidingen te maken. Wij geven de mensen vooraf tips en advies. Ze krijgen een verhuischecklist en verstrekken zowel telefonisch als op locatie advies.”

“Zodat de klant er vooraf van overtuigd is dat die alles weet over de voorbereidingen. En wordt door voldoende kennis gerustgesteld.”

“Het lukt ons om te voorkomen dat de klant zorgen heeft. Dat is te danken aan een goede voorbereiding. Aan de hand dus van bijvoorbeeld de checklist. En dat met lagere prijzen dan de meeste verhuizers, zorgt ervoor dat wij veel klanten hebben”, benadrukt hij.

“Wij zijn niet zoals sommige collega’s die een korte opname doen en vervolgens de dozen afleveren”, voegt de ondernemer er nog aan toe.

Op maat

“Dat het ons lukt om een verhuizing op maat te verzorgen is ook te danken aan het speciaal ontwikkelde aanvraagformulier. Via het internet kunnen de mensen het invullen en daardoor lukt het ons om binnen zes uur een duidelijke offerte te maken.”

“Elders duurt dat vaak langer. Maar de mensen willen graag snel de prijs weten. In de praktijk ben ik daar achter gekomen en is dat formulier ontwikkeld. Ik hoor bij de jonge generatie verhuizers. En ben met internet en techniek bezig.”

“Dankzij de genoemde service bereiden de mensen zich voor op een verhuizing. Op de dag zelf nemen wij alle inpakmaterialen mee. Als er op de verhuisdag iets niet is ingepakt, dan doen wij dat.”

Verschillende verhuizingen

Er zijn verschillende soorten verhuizingen. Zoals voor particulieren, senioren en de zakelijke markt. Hoe anders is bijvoorbeeld een seniorenverhuizing ten opzichte van een zakelijke verhuizing? Shan: “De zakelijke verhuizing is een vak apart. Wij verhuizen complete kantoren. Bij de seniorenverhuizing is het persoonlijk contact erg belangrijk. Dat het vooraf duidelijk is voor degene die gaat verhuizen. Dat die weet dat het goed komt met het antieke servies en de mooie kast naar wens op de andere plek komt. “

“Wij pakken op de verhuisdag voor hen ter plekke in, gaan verhuizen en pakken op de andere locatie alles uit. We maken zelfs foto’s op de oude plek van bijvoorbeeld de spulletjes in de kast. En zetten die in dezelfde volgorde op de andere plaats weer neer. De mensen stellen dat op prijs.”

Commerciële opleiding

Shan: “Ik heb een commerciële opleiding gevolgd. Toen duidelijk werd dat ik in het bedrijf verder zou gaan, heb ik alle papieren gehaald die voor het verhuisbedrijf belangrijk zijn. Het lijkt mij dat mijn vader trots is. Ik heb de bedrijfsvoering vooruit geholpen”, stelt hij.

“Dit is een leuk vak omdat het elke dag anders is. Het is nooit hetzelfde. Ik kom leuke dingen tegen. De ene keer verhuizen wij een piano en dan opeens een schilderij van 20.000 euro die we, net als alle andere spullen, met zorg moeten verhuizen. Er gebeurt altijd wat. Wij hoeven ons nooit te vervelen.”

Wat zijn de toekomstplannen? “De particuliere verhuizingen lopen op rolletjes. Die blijven uiteraard. De zakelijke verhuizingen wil ik verder uitbouwen. Mijn ambitie is om de grotere kantoren te gaan verhuizen”, besluit Shan.

Dit is een gesponsord nieuwsartikel