Clicky


Gebr. Raaphorst Transport overgenomen door Belgische Group van Loon

Gebr. Raaphorst Transport overgenomen door Belgische Group van Loon
18-07-2017 17:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK/ANTWERPEN - Het Antwerpse bedrijf ‘Group Van Loon’ neemt de aandelen van Gebr. Raaphorst Transport BV uit Moerdijk over. Door de overname breidt Group Van Loon haar activiteiten als logistiek dienstverlener voor de tankcontainer sector uit naar de regio’s Moerdijk en Rotterdam in Nederland. Het kan daar nu ook transport en opwarming van tankcontainers aanbieden.

Opgericht in 1954 richt Group Van Loon haar dienstenportfolio sinds eind jaren tachtig op de tankcontainer sector. Vandaag is Group Van Loon de grootste onafhankelijke dienstverlener in het Antwerpse die zich quasi uitsluitend op de tankcontainer markt richt. Vanaf twee locaties (één op rechter- en één op linkeroever) biedt het onder andere reparatie en onderhoud, opslag, opwarming, reiniging en transport aan. Dit met 240 medewerkers waar, door de overname van Raaphorst, een 35-tal mensen worden toegevoegd.

"Het was tijd voor deze stap" zegt Günther Van Loon, afgevaardigd bestuurder. "Om het aantal lege ritten op de route tussen Antwerpen, Moerdijk en Rotterdam te minimaliseren is een grotere schaal noodzakelijk. Dat is trouwens absoluut noodzakelijk in de nog altijd erg moeilijke transportmarkt". "Door de overname van Gebr. Raaphorst Transport BV zullen we in staat zijn een vierde generatie bedrijf met toegewijde medewerkers en een filosofie, die erg bij de onze aansluit, te integreren in onze huidige activiteiten. De overname opent ook de deur naar verdere ontwikkelingen in de regio", sluit hij af.

Jan Raaphorst vult aan: "Mijn broer Tony en ik hadden geen familiale opvolging maar we vonden het wel erg belangrijk dat ons bedrijf, dat rond 1900 werd opgericht, op een goede manier werd verdergezet.

"Ook wij specialiseren sinds tientallen jaren in het vervoeren en opwarmen van tankcontainers" zegt Tony. Het familiebedrijf was oorspronkelijk een binnenvaartrederij dat zich nadien meer en meer op vervoer van huifwagens en later op vloeistoffen en tankcontainers is gaan toeleggen.

De consolidatiegolf in de tankcontainer markt, de noodzaak aan een hogere efficiëntie en geografische spreiding, het doel om klanten nog meer te "ontzorgen" en het creëren van schaal om te kunnen blijven vooroplopen op het vlak van technologische evoluties zijn andere redenen die worden aangehaald voor de overname.

Van Loon sluit niet uit dat ook in de toekomst verdere uitbreiding volgt, op eigen kracht of in samenwerking met partners uit de sector. Dit om te kunnen blijven inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden.

De naam "Gebr. Raaphorst Transport BV" zal ook in de toekomst in gebruik blijven. Ook blijft het huidige management aan boord. De waarde van de transactie werd niet meegedeeld.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    KOOLWIJK
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport