Clicky


Montea verstevigt ontwikkelingspositie in Frankrijk

Montea verstevigt ontwikkelingspositie in Frankrijk
18-07-2017 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

CAMPHIN-EN-CAREMBAULT - Amper anderhalve maand na de ondertekening van het eerste build-to-suit project voor DSM op het logistiek park te Camphin-en-Carembault (FR), ondertekenen Montea en GBS (Groupement des Bières Spéciales) een huurovereenkomst voor een periode van negen jaar voor de ontwikkeling van een tweede build-to-suit project.

Het gebouw van ca 24.400 m² is opsplitsbaar in vier units, waarvan GBS circa 18.500 m² (drie units) zal huren. GBS zal van hieruit de Franse markt bevoorraden.

Het gebouw zal in de loop van het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van circa € 14,1 miljoen. Bij verhuring van de vierde unit, dewelke Montea verwacht te kunnen afronden vóór de oplevering van het gebouw begin 2018, zal dit distributiecentrum een bijkomende huur van circa € 1 miljoen per jaar genereren.

In mei 2017 kondigde Montea de ontwikkeling aan van een eerste distributiecentrum op maat van circa 18.000 m² op de lokatie Camphin-en-Carembault, verhuurd aan DSM Food Specialties France SAS. DSM zal circa 12.000 m² (twee van de drie units) huren voor een vaste periode van negen jaar.