SBM Offshore koploper in hogere AEX dankzij schikking

SBM Offshore koploper in hogere AEX dankzij schikking

AMSTERDAM - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak koerste maandagochtend in het groen. Ook elders in Europa lieten de belangrijkste beursgraadmeters winsten zien. Positieve macro-economische cijfers uit China en de nieuwe recordstanden op Wall Street hielpen de koersen vooruit.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 522,47 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 816,13 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,4 procent.

Koploper in de AEX was SBM Offshore met een winst van bijna 2 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft een schikking getroffen met verzekeraars in het Noorse hoofdpijndossier Yme. SBM ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar, waarmee de uitstaande vorderingen tegen een meerderheid van de verzekeraars zijn afgewikkeld.

Unilever

Telecom- en kabelbedrijf Altice volgde met een plus van 1,8 procent, na koopadviezen van Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch. Uitzender Randstad stond onderaan met een min van 0,6 procent.

Unilever, dat donderdag met cijfers komt, won 0,2 procent. Volgens de krant Sunday Times zou het bedrijf de levensmiddelendivisie van het Britse Reckitt Benckiser over willen nemen ter waarde van 2,5 miljard euro.

Beter Bed

In de MidKap gingen de chipbedrijven Besi en ASMI aan kop met winsten van 2,4 en 1 procent. Trustkantoor Intertrust sloot de rij met een verlies van 0,8 procent.

Bij de kleinere bedrijven won Beter Bed 0,8 procent. Topman Ton Anbeek vertrekt per 1 november bij de beddenproducent om leiding te gaan geven aan fietsenproducent Accell Group (plus 0,3 procent).

EasyJet

In Londen daalde easyJet 0,7 procent. Bestuursvoorzitter Carolyn McCall van de budgetmaatschappij stapt in januari 2018 over naar de Britse commerciële televisiezender ITV (plus 2 procent). Hennes & Mauritz (H&M) won in Stockholm 1,2 procent, na sterke verkoopcijfers over juni.

Telenor klom in Oslo ruim 6 procent. Het Noorse telecombedrijf kwam met beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan.

De euro was 1,1441 dollar waard, tegen 1,1459 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,74 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent duurder, op 49,12 dollar per vat.


SBM Offshore schikt omkopingszaak in Brazilië

missing-image SCHIEDAM - SBM Offshore heeft een schikking getroffen met Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond oliebedrijf Petrobras. Dat maakte de Nederlandse maritiem dienstverlener zaterdag bekend. SBM Offshore betaalt in tota...

Omzet SBM Offshore valt fors lager uit

missing-image SCHIEDAM - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft in de eerste helft van dit jaar een fors lagere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf kampt nog altijd met de sterk gedaalde olieprijzen, waardoor de inkomsten onder druk s...

'Oliesector schrapte al 250.000 banen'

missing-image AMSTERDAM (ANP) - Het aantal banen dat als gevolg van de malaise in de oliesector is geschrapt, ligt wereldwijd op meer dan 250.000. Onder meer worden boorinstallaties die te weinig opleveren opgedoekt, daarnaast schuiven olie- en...

'SBM betaalt 228 miljoen euro aan Petrobras'

missing-image RIO DE JANEIRO (ANP/BLOOMBERG) - SBM Offshore, maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie, betaalt 1 miljard real (228 miljoen euro) in een schikking met het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras over vermeende omkopi...

SBM Offshore meldt frauduleuze praktijken

missing-image SCHIEDAM - Onbekende derden hebben getracht in naam van SBM Offshore bestellingen te plaatsen bij toeleveranciers van het bedrijf. Dat maakte de dienstverlener aan de olie- en gassector vandaag bekend. SBM heeft de frauduleuze pra...

Transportrisico

Snelle Links
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

maandag 18 september t/m zondag 24 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Video v/d dag

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Volg TO 24/7 via

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

dbs2