SBM Offshore koploper in hogere AEX dankzij schikking

SBM Offshore koploper in hogere AEX dankzij schikking

AMSTERDAM - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak koerste maandagochtend in het groen. Ook elders in Europa lieten de belangrijkste beursgraadmeters winsten zien. Positieve macro-economische cijfers uit China en de nieuwe recordstanden op Wall Street hielpen de koersen vooruit.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 522,47 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 816,13 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,4 procent.

Koploper in de AEX was SBM Offshore met een winst van bijna 2 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft een schikking getroffen met verzekeraars in het Noorse hoofdpijndossier Yme. SBM ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar, waarmee de uitstaande vorderingen tegen een meerderheid van de verzekeraars zijn afgewikkeld.

Unilever

Telecom- en kabelbedrijf Altice volgde met een plus van 1,8 procent, na koopadviezen van Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch. Uitzender Randstad stond onderaan met een min van 0,6 procent.

Unilever, dat donderdag met cijfers komt, won 0,2 procent. Volgens de krant Sunday Times zou het bedrijf de levensmiddelendivisie van het Britse Reckitt Benckiser over willen nemen ter waarde van 2,5 miljard euro.

Beter Bed

In de MidKap gingen de chipbedrijven Besi en ASMI aan kop met winsten van 2,4 en 1 procent. Trustkantoor Intertrust sloot de rij met een verlies van 0,8 procent.

Bij de kleinere bedrijven won Beter Bed 0,8 procent. Topman Ton Anbeek vertrekt per 1 november bij de beddenproducent om leiding te gaan geven aan fietsenproducent Accell Group (plus 0,3 procent).

EasyJet

In Londen daalde easyJet 0,7 procent. Bestuursvoorzitter Carolyn McCall van de budgetmaatschappij stapt in januari 2018 over naar de Britse commerciële televisiezender ITV (plus 2 procent). Hennes & Mauritz (H&M) won in Stockholm 1,2 procent, na sterke verkoopcijfers over juni.

Telenor klom in Oslo ruim 6 procent. Het Noorse telecombedrijf kwam met beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan.

De euro was 1,1441 dollar waard, tegen 1,1459 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,74 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent duurder, op 49,12 dollar per vat.


Vion koopt Beierse vleesspecialist Otto Nocker

missing-image BUCHLOE - Vleesverwerker Vion Food Group heeft in Zuid-Duitsland vleeswarenspecialist Otto Nocker en zes vlees- en versmarkten overgenomen. De bedrijven waren onderdeel van het failliet verklaarde LUTZ Fleischwaren. Bij Vion pa...

Panteia: Opleving internationale handel zorgt voor flinke groei goederenvervoer in 2018

missing-image ZOETERMEER - Onderzoeksbureau Panteia verwacht voor het totale goederenvervoer een groei van 2,1 procent in 2018. Dit blijkt uit de 32e editie van de Korte Termijn Voorspeller (KTV) van Panteia. In 2017 verwacht Panteia 1,6 pro...

Blokker doet tientallen filialen over aan Op=Op

missing-image PEIZE - De geplaagde winkelketen Blokker doet meer dan dertig van zijn filialen over aan discounter in drogisterijproducten Op=Op Voordeelshop. De eerste van deze filialen moeten begin oktober opengaan. De laatste van de panden mo...

Export groeit gestaag verder

missing-image DEN HAAG - De Nederlandse export is in mei verder gegroeid ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, met 3,3 procent. De groei was groter dan in april, toen de uitvoer met 2,5 procent groeide ten opzichte van een jaar eerde...

Zwitsers kopen Nederlandse kaasmaker Vika

missing-image EDE - De Zwitserse producent van geur- en smaakstoffen Givaudan neemt kaas- en bouillonmaker Vika uit Ede over. Bij dat bedrijf werken meer dan tweehonderd mensen. Vika produceert kaasingrediënten voor hartige toepassingen...

Transportrisico

Snelle Links
Nieuwsbrief

 

 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden
Video v/d dag

(Truck)Fotoalbum
Laatste toegevoegde foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij ze voor u!

Naar fotoalbum

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Volg TO 24/7 via

facebook twitter LinkedIn Pinterest