Clicky


Boeteregen voor gebruik van telefoons op A67

Boeteregen voor gebruik van telefoons op A67
14-07-2017 13:27 | Controles | auteur Redactie [FE]

ASTEN - Bij een politiecontrole op de A67 zijn donderdag meer dan vijftig bestuurders die met hun telefoon in de weer waren tegen de lamp gelopen. De politie bekeurde 34 vrachtwagenchauffeurs en 17 automobilisten om die reden. Ook voor rechts inhalen en ,,grove snelheidsovertredingen'' deelde de politie bekeuringen uit.

Op de A67 gebeuren relatief veel ongelukken, zo'n 35 per maand. Afleiding speelt daarin vaak een rol, net als bumperkleven. De politie controleert daarom regelmatig op de weg en had vooraf aangekondigd dat daarbij ook specifiek wordt gelet op 'jaknikkers', zoals de politie mensen noemt die hun blik heen en weer laten gaan tussen de weg en de telefoon op hun schoot.

Om overtreders te pakken, zet de politie 'spotters' op viaducten neer. Als ze een beller of 'jaknikker' zien, geven zij dat door aan motoragenten. Die halen de overtreders van de weg.

Projectleider Wim van Ziel zegt dat de politie niet alleen boetes wil uitdelen. "Door in gesprek te gaan met de mensen willen we vooral de mindset veranderen. Dit vergt intensievere controles voor langere tijd.''