Clicky


Verkeerschaos rond Utrecht en Nijmegen

Verkeerschaos rond Utrecht en Nijmegen
12-07-2017 18:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - Rond Utrecht en Nijmegen is woensdagmiddag een verkeerschaos ontstaan. Bij Utrecht lag het verkeer stil door de nasleep van een geschaarde vrachtwagencombinatie. Rond Nijmegen en Arnhem zorgde het concert van de rockband Guns N’ Roses voor oponthoud op de weg.

De band treedt woensdagavond op in het Nijmeegse Goffertpark voor 60.000 bezoekers. Het verkeer liep in de namiddag vast op de A50, A73 en N325. Rond 18.30 stond er in totaal 30 kilometer aan file op de wegen. "Ook rond 'Paradise City' Nijmegen staan overal files'', grapte de VerkeersInformatieDienst (VID) met een knipoog naar het bekende nummer van Guns N' Roses.

Het verkeer op de A28 tussen Soesterberg en het knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht had woensdagmiddag te kampen met flinke vertragingen. De verbindingsweg naar de A27 richting Gorinchem was dicht, sinds daar in de ochtend een vrachtwagencombinatie schaarde. Een bergingswagen die de combinatie moest weghalen, raakte en beschadigde een matrixbord. Ook dat zorgde voor extra oponthoud. Rond 18.30 ging de weg weer open waarna de files snel oplosten.