Clicky


'Automobilisten gingen niet opzij na buscrash op Duitse A9'

'Automobilisten gingen niet opzij na buscrash op Duitse A9'
03-07-2017 15:59 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

MÜNCHBERG - Na het zware ongeluk maandagmorgen op een Duitse snelweg heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zware kritiek geuit op het gedrag van sommige automobilisten na het ongeluk. Hij noemde hun gedrag "onverantwoordelijk''. Door het ongeluk vielen achttien doden en er raakten dertig mensen gewond.

"Menig automobilist in de file achter het ongeluk heeft de reddingsoperatie verhinderd of het de hulpdiensten bemoeilijkt om snel op de plaats van het ongeluk te komen. Het was voor grotere voertuigen bijna niet mogelijk om langs de file te komen'', aldus Herrmann.

Volgens de minister waren de hulpdiensten tien minuten na het ongeluk ter plekke. "Het vuur in de bus was toen al zo hevig dat de reddingsdiensten niets meer konden doen voor de mensen die nog in het wrak zaten.''

Op beelden is te zien dat er van het verkoolde wrak van de bus nauwelijks nog iets over is. Hoe het vuur zo snel om zich heen heeft kunnen grijpen wordt nog onderzocht. De hulpdiensten werden volgens Duitse media verteld dat het om een lichte kop-staartbotsing ging.

Twee gewonden van het ongeluk verkeren maandagmiddag nog in levensgevaar. Van de achttien doden zijn tot nu toe elf mensen geïdentificeerd. Door de hevigheid van de brand verloopt de identificatie moeizaam. De meeste passagiers in de bus waren mensen in de leeftijd van zestig jaar en ouder die onderweg waren naar een vakantiebestemming in Italië.