Clicky


British Airways mag staking opvangen met vliegtuigen Qatar

British Airways mag staking opvangen met vliegtuigen Qatar
30-06-2017 20:00 | Algemeen | auteur ANP

LONDEN - British Airways (BA) heeft toestemming gekregen van de Britse autoriteiten voor het inzetten van vliegtuigen van Qatar Airways, om de twee weken lange staking op te vangen die is aangekondigd. De Britse luchtvaartmaatschappij wil zo alle gedupeerde passagiers toch op hun bestemming afleveren.

Een deel van het cabinepersoneel bij BA legt vanaf zaterdag het werk neer. Volgens vakbond Unite willen er zeker 2000 medewerkers aan de grote zomerstaking meedoen.

BA had gevraagd om negen toestellen, inclusief personeel, te mogen gebruiken van de maatschappij uit Qatar. Die heeft een groot belang in IAG, het moederbedrijf van BA. De Britse overheid geef haar fiat op advies van de Civil Aviation Authority, die toeziet op de veiligheid in het luchtverkeer.

Het is al lang onrustig bij het cabinepersoneel van BA. Eerder werd wel een akkoord gesloten over onder meer een loonsverhoging. Maar veel stewards en stewardessen zijn het niet eens met de beslissing om reisvoordelen te schrappen voor werknemers die eerder dit jaar aan vakbondsacties hebben meegedaan.