Clicky


Diederick de Vroet volgt Gereon Niemeier op als Algemeen Directeur van Kuehne + Nagel Nederland

Diederick de Vroet volgt Gereon Niemeier op als Algemeen Directeur van Kuehne + Nagel Nederland
30-06-2017 18:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Diederick de Vroet zal op 1 juli starten als de nieuwe Algemeen Directeur bij Kuehne + Nagel in Nederland. Hij volgt voorganger Gereon Niemeier op, die zijn loopbaan zal voortzetten als President van Kuehne + Nagel Japan.

Hiervoor heeft Diederick de Vroet binnen Kuehne + Nagel diverse internationale functies vervuld, onder andere in China, Hong Kong, Taiwan en Indonesië. Recent bekleedde de Vroet de functie van Senior Vice-President Seafreight voor de regio West-Europa.

Inmiddels kijkt hij terug op een carrière van 27 jaar in de logistiek: “Nu terugkomen naar de landenorganisatie waar ik in 1990 gestart ben, zie ik als een grote eer. Hier ligt de komende jaren de nadruk op een sterke klantfocus en goede training en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarnaast staat employee engagement centraal – een duurzame verbinding tussen ons bedrijf en medewerkers. In een arbeidsmarkt die onder druk staat, is het bovendien belangrijk om ook gericht te investeren in de Employer Brand van Kuehne + Nagel om bestaand en nieuw talent aan te trekken.”

Peder Winther, President van Kuehne + Nagel West-Europa, licht toe: “Diederick de Vroet is een ervaren leider binnen Kuehne + Nagel en heeft een goede connectie met het bedrijf en de logistieke industrie. We zijn ervan overtuigd dat hij een positieve bijdrage kan leveren aan de verdere groei, innovatie en kwaliteit van onze Nederlandse organisatie.

Kuehne + Nagel bestaat in Nederland al meer dan 60 jaar. Het bedrijf heeft daar inmiddels een sterke marktpositie opgebouwd met enerzijds haar zeevracht- en luchtvrachtactiviteiten en anderzijds haar expertise op het gebied van Europese distributie en Supply Chain Management, waarmee Kuehne + Nagel grote internationale business-to-business klanten bedient. Dit succes is mede te danken aan de goede geografische ligging van Nederland, die snelle en efficiënte distributie met de belangrijkste Europese en wereldwijde markten mogelijk maakt.