Clicky


Politie controleert opnieuw op bellers op A67

Politie controleert opnieuw op bellers op A67 [+foto's]
27-06-2017 16:46 | Controles | auteur Redactie [FE]

EERSEL - Op de A67 is dinsdagochtend opnieuw een grote verkeerscampagne genaamd "Jaknikkers ... let op! wij gaan controleren" op al het verkeer gehouden. Deze duurde tot 15:00 uur vanmiddag. Tijdens de controle werd op van alles gecontroleerd maar met name op het bellen onder het rijden.

Op de plaats waar de bestuurders naar een parkeerplaats werden geleid, stonden zogenaamde "spotters" die bepaalden wie in aanmerking kwamen voor de controle. Deze bestuurders pleegden op het moment van het spotten een strafbaar feit zoals bellen of bumperkleven.

Er werd 37 keer een boete uit geschreven voor het gebruik van een telefoon tijdens het rijden, één keer voor rechts inhalen en één keer voor het overschrijden van het verdrijvingsvlak.

Ook zijn meerdere vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het niet naleven van de rijtijdenwet. Daarnaast is er een chauffeur bekeurd voor de zogenaamde WOK-melding. Dit houdt in dat zijn vrachtwagen niet de weg op mag omdat deze ernstige gebreken vertoonde. Het voertuig moet dan eerst opnieuw gekeurd worden bij het RDW. De "Wacht Op Keuring melding".

Deze campagne van de Brabantse politie duurt een jaar lang. Dit geldt voor de gehele A67 mede doordat er zoveel ongelukken gebeuren op deze snelweg. Ditmaal was de controle tussen de Belgische grens bij Bladel tot aan de afslag Eersel.