Clicky


Liefkenshoektunnel 's nachts 75 procent goedkoper voor vrachtwagens

Liefkenshoektunnel 's nachts 75 procent goedkoper voor vrachtwagens
26-06-2017 11:30 | België | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - De raad van bestuur van Liefkenshoektunnel heeft beslist om tijdens de nacht de vrachtwagentarieven drastisch te verlagen en nog slechts één tarief te hanteren. Dat betekent dit dat bij Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens worden gelijkgeschakeld.

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert dit het tarief met 75 procent. De meeste vrachtwagens hebben een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (teletol) waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.

Vanaf 1 juli zakt dat voordelige tarief van € 14,16 nu, naar € 3,56. (cash € 6,00 creditcard/tankkaart € 4,95)

Sinds 20 maart is binnen de Antwerpse Haven de zogenaamde nachtopening van de containerterminals van start gegaan. Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook tijdens de nacht geladen en gelost worden. Dat maakt dat ze de ochtend- en avondspits ontwijken waardoor er een betere spreiding van het verkeer ontstaat en de filedruk in en om Antwerpen kan afnemen.

De raad van bestuur en het management van de Liefkenshoektunnel hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio.