Clicky


Bo Bendsneyder crasht bij TT vlak voor de finish

Bo Bendsneyder crasht bij TT vlak voor de finish
25-06-2017 12:17 | Sport | auteur ANP

ASSEN - Bo Bendsneyder heeft zondag bij de TT geen klassering gekregen in de grand prix van de Moto3. De achttienjarige Rotterdammer startte in Assen als tweede, maar ging vlak voor de finish onderuit. Losgeraakt van zijn KTM-machine gleed de gecrashte Nederlander als tiende over de finish, met een diskwalificatie als resultaat.

De Spanjaard Aron Canet won de race in de lichtste klasse, die tegen de voorspelling in droog weer werd verreden. De Italiaan Romano Fenati eindigde als tweede, de Brit John McPhee werd derde.

De verwachtingen rond Bendsneyder waren vooraf hooggespannen. Velen zagen in hem al op de opvolger van Hans Spaan, in 1989 de laatste Nederlandse winnaar van de TT. Bendsneyder had namelijk zaterdag grote indruk gemaakt met vlekkeloze optredens in de regen, met de tweede startplek als gevolg.

Hij gaf er zondag in de race op een droge baan aanvankelijk een uitstekend vervolg aan. De racer uit het fabrieksteam van KTM reed vanaf de start agressief en messcherp mee vooraan. In de vijfde ronde nam hij zelfs de koppositie in.

Dat duurde maar kort, want de snelle Honda’s van onder anderen de Spanjaarden Jorge Martin, Joan Mir en de Italiaan Fenati kwamen ras voorbij de KTM van de Nederlander, maar Bendsneyder hield wel de aansluiting. Op zeven ronden voor het einde viel hij door een stuurfoutje terug naar de achterste positie in de inmiddels uitgedijde kopgroep.

In de slotronde waagde Bendsneyder een ultieme poging er alsnog een topklassering uit te persen, maar zijn inhaalactie in de laatste bocht liep uit op een valpartij. De motor schoof over de meet, Bendsneyder kwam er achteraan. Omdat de coureur in contact moet zijn met de machine, was een diskwalificatie onvermijdelijk.