Clicky


Vijf personen aangehouden voor cokesmokkel

Vijf personen aangehouden voor cokesmokkel
23-06-2017 17:24 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - Afgelopen dinsdag zijn vijf personen aangehouden voor de smokkel van meer dan 65 kilo cocaïne. De verdovende middelen kwamen in een container de Antwerpse haven binnen en werden uiteindelijk vervoerd naar Hoofddorp, meldt de politie vrijdag.

Vorige week is door de Belgische douane een container uit Curaçao gecontroleerd en in de kokerbalken van de container kwam ruim 65 kilo cocaïne tevoorschijn. De bestemming van de container was Hoofddorp en de Nederlandse politie werd ingeschakeld.

Op dinsdag werd de container in België opgehaald en vervoerd naar Hoofddorp. Door de politie werd de container in de gaten gehouden en zag dat deze een loods werd ingereden. Toen de mannen in de loods de container openden stormden de agenten naar binnen. Vier mannen zijn direct aangehouden. In Amsterdam is een vijfde persoon in een hotel aangehouden.

De mannen uit Colombia, Amerika, Spanje en Nederland  zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drie buitenlandse verdachten zitten nog vast.