Clicky


Vrachtwagenchauffeur krijgt ontslag nadat hij smartphone in zijn hand had tijdens rijden

Vrachtwagenchauffeur krijgt ontslag nadat hij smartphone in zijn hand had tijdens rijden
20-06-2017 17:13 | Controles | auteur Redactie [FE]

OOST-BRABANT - Vandaag werd tijdens een politiesurveillance gezien dat een vrachtwagenchauffeur een mobiele telefoon in zijn hand had. Naar aanleiding hiervan werd de combinatie aan de kant gezet en geheel gecontroleerd.

Tijdens de controle bleken vijf twistlocks niet te borgen. Ook waren drie banden niet voorzien van voldoende profiel en was bij één band het karkas zichtbaar, meldt de politie.

De chauffeur kreeg een proces-verbaal voor het vasthouden van zijn smartphone en voor de banden waarbij hij voor één band de maatregel opgelegd kreeg om deze ter plekke te vervangen.

Toen de chauffeur zijn werkgever belde en vertelde welke maatregel hij opgelegd had gekregen vroeg de werkgever waarom juist hij werd gecontroleerd. "Omdat ik mijn telefoon vasthield", zei de chauffeur.

"Dus", zei de werkgever, "ik heb nu een verbaal omdat jij de aandacht op je vestigde en loop ik door jou een middagrit mis? Je kunt de combinatie in komen leveren en bent ontslagen."

"En zo kan het vasthouden van een mobiele telefoon als bestuurder voor grotere problemen zorgen dan je je vooraf had gerealiseerd", concludeert de politie.

Collega's van de betreffende chauffeur laten de redactie van Transport Online woensdagochtend echter weten dat de chauffeur niet zou zijn ontslagen.