Clicky


DON Opleidingen verwelkomt nieuwe DAF XF 106 Euro 6

DON Opleidingen verwelkomt nieuwe DAF XF 106 Euro 6
15-06-2017 11:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NAALDWIJK - In vervolg op de vorig jaar aangeschafte DAF XF 440 FA, heeft DON Opleidingen recentelijk een nieuwe DAF XF 106 mogen verwelkomen. Het wagenpark van DON Opleidingen heeft er met deze DAF een nieuwe bakwagen bij. De nieuwe DAF is een automaat met de mogelijkheid om te schakelen. De DAF XF 106 is “lang zwaar voertuig (LZV)”geschikt.

Inmiddels zijn er enkele kandidaten bezig met de opleiding tot vrachtautochauffeur in de nieuwe DAF XF 440 FA. De nieuwe bakwagen is al ingezet voor een CBR-praktijkexamen en deze is met succes afgerond door de kersverse vrachtautochauffeur.

DON Opleidingen werkt nauw samen met DAF Nederland en voorziet namens DAF ook de “DAF Driver Training”. Met de DAF rijstijl training leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. Bovendien telt deze training mee voor de Code 95.

In totaal komt het wagenpark voor de beroepsrijbewijzen nu op een tractor, een Dodge (BE), acht vrachtwagens, twee aanhangwagens, een bus en twee trekkers met oplegger. Met als aandrijfeenheid een sterk team van ervaren rijinstructeurs, docenten en adviseurs biedt DON Opleidingen een totaaloplossing aan op het gebied van chauffeurstrainingen, (beroeps)rijbewijzen, arbo & veiligheid, logistiek en nascholing van beroepschauffeurs (code 95).