Clicky


Volvo FH Light Concept met vierassige bulktrailer voor De Hoop Mengvoeders

Volvo FH Light Concept met vierassige bulktrailer voor De Hoop Mengvoeders
15-06-2017 10:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZELHEM - Met de aanschaf van een Volvo FH 420 Light Concept en een vierassige bulktrailer van Welgro, heeft De Hoop Mengvoeders uit Zelhem geïnvesteerd in maximaal laadvermogen. Het Light Concept is een af fabriek configuratie waarmee Volvo Trucks alle mogelijkheden heeft benut om gewicht te besparen. Dit concept, met 7-tons vooras en 11,5-tons achteras, past uitstekend bij de nieuwe Welgro-vierasser. De Volvo FH Light Concept werd geleverd door Paashuis Bedrijfswagens B.V. in Doetinchem.

Volvo Trucks bracht vorig jaar de vernieuwde Volvo FH Light Concept uit. Door gebruikmaking van lichtgewicht componenten en innovatieve technieken is een 4x2-trekker samengesteld met een gewicht vanaf slechts 6.400 kilo. Zo is de Euro 6 stap C-motor 34 kilo lichter dan de vorige versie en is de Volvo Light Concept voorzien van een lichtgewicht achteras, luchtveringsinstallatie en koppelschotel en zijn de luchtketels en velgen vervaardigd uit aluminium.

Gewichtsverdeling

De keuze voor de Volvo FH Light Concept viel samen met de komst van een nieuwe vierassige oplegger. Walter Boeijink, hoofd Logistiek bij De Hoop Mengvoeders: "Een drieassige oplegger kunnen we vaak niet maximaal laden omdat er dan teveel gewicht op de schotel komt. Dat probleem is nu verholpen doordat met de vierassige trailer de aslast beter wordt verdeeld. De bulktank bestaat uit tien compartimenten, wat een nog betere gewichtsverdeling van deelladingen mogelijk maakt."

Het leeggewicht van trekker en oplegger samen is nog geen 18 ton, zodat er ruim 32 ton mengvoeders geladen kan worden.

Hoogwaardige mengvoeders

De Hoop Mengvoeders heeft vier eigen bulkwagens voor het beleveren van pluimveehouders in de eigen regio. Transport naar klanten buiten de eigen regio en naar België en Duitsland besteedt de Zelhemse mengvoederspecialist uit aan charters. "Onze focus ligt in de eerste plaats op de productie van hoogwaardige mengvoeders. Het is daarom gunstiger om voor de lange afstanden een transporteur in te schakelen die een retourvracht kan plannen", aldus Boeijnk.

Onderhoudscontract

Dat de focus van De Hoop niet ligt op transport en -materieel is tevens een belangrijke reden om voor Volvo Trucks te kiezen. Boeijink: "Het merk is zonder meer betrouwbaar, zeker in combinatie met de service van de dealer. Dat we de aanschaf en het onderhoud in goed vertrouwen aan Paashuis Bedrijfswagens kunnen overlaten, is voor ons het allerbelangrijkst."

De Hoop Mengvoeders heeft voor de hele combinatie een onderhoudscontract afgesloten bij Paashuis Bedrijfswagens.